⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGestoofde kip met druiven
Delhaize logo
  • Gestoofde kip met druiven

Gestoofde kip met druiven

Gestoofde kip met druiven
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 4 sjalot
  • 500 g witte druiven
  • 4 afgestreken el bloem
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • peper en zout
  • 4 kippenbouten
  • 4 sjalot
  • 500 g witte druiven
  • 4 afgestreken el bloem
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min. + kooktijd 40 min.
1
Bak de kippenbouten in de boter en de helft van de olijfolie op een vrij hoog vuur aan beide kanten goudbruin, in een brede stoofpan. Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan, met de rest van de olie. Meng vervolgens 1 min. met de geperste teentjes knoflook en de helft van de tijm.
2
Bestrooi met bloem en meng gedurende 1 min. Giet er beetje bij beetje en al roerend de witte wijn en het water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de kippenbouten toe. Laat 20 min. zonder deksel sudderen. Voeg de druiven toe en laat nog 20 min. koken.
3
Werk af met de rest van de tijm en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak en dien warm op, met kroketjes of puree.
1
Bak de kippenbouten in de boter en de helft van de olijfolie op een vrij hoog vuur aan beide kanten goudbruin, in een brede stoofpan. Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan, met de rest van de olie. Meng vervolgens 1 min. met de geperste teentjes knoflook en de helft van de tijm.
2
Bestrooi met bloem en meng gedurende 1 min. Giet er beetje bij beetje en al roerend de witte wijn en het water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de kippenbouten toe. Laat 20 min. zonder deksel sudderen. Voeg de druiven toe en laat nog 20 min. koken.
3
Werk af met de rest van de tijm en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak en dien warm op, met kroketjes of puree.
Nutritionele informatie
Energie: 396 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
+/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€29,38