1
Haal de eendenborstfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken.
2
Snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak inkervingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min. op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht.
3
Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd de filets in sneetjes en dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.
1
Haal de eendenborstfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken.
2
Snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak inkervingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min. op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht.
3
Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd de filets in sneetjes en dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.