1
Kook de hele krieltjes of stoom ze (± 10 min., te checken). Laat ze lauw worden.
2
Neem 2 slakommen: één voor de "less waste" dressing en een grotere voor de sla. Houd het loof van de venkel apart voor de afwerking. Snijd de venkelknol in dunne lange plakjes en doe ze in de grote slakom. Het harde deel aan de onderkant van de knol doe je, in grote stukken, in de "less waste" slakom.
3
Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven op de venkelplakjes fijn. Schil de 2 sinaasappelen à vif en doe alle schillen in de "less waste" slakom. Pers er het sap van de limoenen bovenop en voeg ook hun schillen toe. Meng er de geraspte gember, 1 dl water, de honing, peper en zout onder. Laat 30 min. rusten.
4
Snijd de geschilde sinaasappelen in plakjes en doe ze in het slaatje. Voeg een beetje gesnipperd venkelloof toe, samen met de gehalveerde krieltjes.
5
Spoel de makreelfilets onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met peper, met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin, in een braadpan met de hete boter.
6
Laat het sap van de "less waste" slakom over het slaatje uitlekken, meng en dresseer op de borden. Voeg de makreelfilets toe en serveer. Werk af met de rest van het venkelloof voor een mooie final touch!
1
Kook de hele krieltjes of stoom ze (± 10 min., te checken). Laat ze lauw worden.
2
Neem 2 slakommen: één voor de "less waste" dressing en een grotere voor de sla. Houd het loof van de venkel apart voor de afwerking. Snijd de venkelknol in dunne lange plakjes en doe ze in de grote slakom. Het harde deel aan de onderkant van de knol doe je, in grote stukken, in de "less waste" slakom.
3
Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven op de venkelplakjes fijn. Schil de 2 sinaasappelen à vif en doe alle schillen in de "less waste" slakom. Pers er het sap van de limoenen bovenop en voeg ook hun schillen toe. Meng er de geraspte gember, 1 dl water, de honing, peper en zout onder. Laat 30 min. rusten.
4
Snijd de geschilde sinaasappelen in plakjes en doe ze in het slaatje. Voeg een beetje gesnipperd venkelloof toe, samen met de gehalveerde krieltjes.
5
Spoel de makreelfilets onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met peper, met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin, in een braadpan met de hete boter.
6
Laat het sap van de "less waste" slakom over het slaatje uitlekken, meng en dresseer op de borden. Voeg de makreelfilets toe en serveer. Werk af met de rest van het venkelloof voor een mooie final touch!