⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken makreelfilets, 'less waste' slaatje met venkel, krieltjes en citrusvruchten
Delhaize logo
  • Gebakken makreelfilets, 'less waste' slaatje met venkel, krieltjes en citrusvruchten
    A

Gebakken makreelfilets, 'less waste' slaatje met venkel, krieltjes en citrusvruchten

door Jeroen De Pauw
Gebakken makreelfilets, 'less waste' slaatje met venkel, krieltjes en citrusvruchtenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g makreelfilets met vel
  • 3 cm gember
  • 2 takjes tijm
  • 250 g minikrieltjes
  • 3 el honing
  • 30 g boter
  • 1 grote venkelknol
  • 2 sinaasappelen bio
  • 2 biolimoenen
  • peper
  • 600 g makreelfilets met vel
  • 3 cm gember
  • 2 takjes tijm
  • 250 g minikrieltjes
  • 3 el honing
  • 30 g boter
  • 1 grote venkelknol
  • 2 sinaasappelen bio
  • 2 biolimoenen
  • peper

Begin met koken

: 30 min. (+30 min. rusttijd)
1
Kook de hele krieltjes of stoom ze (± 10 min., te checken). Laat ze lauw worden.
2
Neem 2 slakommen: één voor de "less waste" dressing en een grotere voor de sla. Houd het loof van de venkel apart voor de afwerking. Snijd de venkelknol in dunne lange plakjes en doe ze in de grote slakom. Het harde deel aan de onderkant van de knol doe je, in grote stukken, in de "less waste" slakom.
3
Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven op de venkelplakjes fijn. Schil de 2 sinaasappelen à vif en doe alle schillen in de "less waste" slakom. Pers er het sap van de limoenen bovenop en voeg ook hun schillen toe. Meng er de geraspte gember, 1 dl water, de honing, peper en zout onder. Laat 30 min. rusten.
4
Snijd de geschilde sinaasappelen in plakjes en doe ze in het slaatje. Voeg een beetje gesnipperd venkelloof toe, samen met de gehalveerde krieltjes.
5
Spoel de makreelfilets onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met peper, met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin, in een braadpan met de hete boter.
6
Laat het sap van de "less waste" slakom over het slaatje uitlekken, meng en dresseer op de borden. Voeg de makreelfilets toe en serveer. Werk af met de rest van het venkelloof voor een mooie final touch!
1
Kook de hele krieltjes of stoom ze (± 10 min., te checken). Laat ze lauw worden.
2
Neem 2 slakommen: één voor de "less waste" dressing en een grotere voor de sla. Houd het loof van de venkel apart voor de afwerking. Snijd de venkelknol in dunne lange plakjes en doe ze in de grote slakom. Het harde deel aan de onderkant van de knol doe je, in grote stukken, in de "less waste" slakom.
3
Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven op de venkelplakjes fijn. Schil de 2 sinaasappelen à vif en doe alle schillen in de "less waste" slakom. Pers er het sap van de limoenen bovenop en voeg ook hun schillen toe. Meng er de geraspte gember, 1 dl water, de honing, peper en zout onder. Laat 30 min. rusten.
4
Snijd de geschilde sinaasappelen in plakjes en doe ze in het slaatje. Voeg een beetje gesnipperd venkelloof toe, samen met de gehalveerde krieltjes.
5
Spoel de makreelfilets onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Kruid ze met peper, met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin, in een braadpan met de hete boter.
6
Laat het sap van de "less waste" slakom over het slaatje uitlekken, meng en dresseer op de borden. Voeg de makreelfilets toe en serveer. Werk af met de rest van het venkelloof voor een mooie final touch!
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 137 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 137 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,9 g
Gluten vrij
Lente
Hoofdgerecht