1
Kook de linzen 10 min. langer dan op de verpakking is aangeduid (35 min.).
2
Snijd de uien in reepjes en hak 2 teentjes knoflook. Fruit ze in een grote stoofpan met 5 el gesmolten ghee. Voeg de gehalveerde ontpitte rode pepertjes toe, samen met het kokospoeder, de rietsuiker, de kruidnagels en 1 kl garam masala. Fruit nog 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Snijd intussen 2 teentjes knoflook in fijne plakjes en fruit ze in 1 el ghee en 1 kl garam masala. Gril de kokosschilfers in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat ze slinken. Voeg de linzen, samen met de kurkuma toe en laat nog 5 min. pruttelen. Breng verder op smaak (gebruik flink wat peper).
5
Dien heel warm op, met de zure room. Bestrooi met gebakken knoflook en gegrilde kokosschilfers. Serveer gegrilde naanbroden bij je dahl.
1
Kook de linzen 10 min. langer dan op de verpakking is aangeduid (35 min.).
2
Snijd de uien in reepjes en hak 2 teentjes knoflook. Fruit ze in een grote stoofpan met 5 el gesmolten ghee. Voeg de gehalveerde ontpitte rode pepertjes toe, samen met het kokospoeder, de rietsuiker, de kruidnagels en 1 kl garam masala. Fruit nog 10 min. op een zacht vuurtje.
3
Snijd intussen 2 teentjes knoflook in fijne plakjes en fruit ze in 1 el ghee en 1 kl garam masala. Gril de kokosschilfers in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
4
Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat ze slinken. Voeg de linzen, samen met de kurkuma toe en laat nog 5 min. pruttelen. Breng verder op smaak (gebruik flink wat peper).
5
Dien heel warm op, met de zure room. Bestrooi met gebakken knoflook en gegrilde kokosschilfers. Serveer gegrilde naanbroden bij je dahl.