1
Pel de ui, snijd hem in 4 en doe hem in een stoofpan. Houd het preiwit (100 g) en een stuk selderstengel (50 g) apart, snijd de rest in stukken en schep ze in de stoofpan. Voeg de kippenonderbouten en -vleugels toe, 300 g wortelen in dikke schijfjes, de ontkiemde teentjes knoflook, de overlangs gehalveerde citroengrasstengels, de gember in plakjes, peper en zout. Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de stoofpan. Filter de bouillon door een zeefdoek, laat 1 u afkoelen als je tijd hebt en ontvet de bouillon.
3
Breng de bouillon zachtjes aan de kook (± 1,5 l). Ontpit en snipper de paprika en de rode peper. Voeg ze toe, samen met 250 g wortelen in schijfjes, het preiwit in schijfjes en het gesnipperde stuk selderstengel. Laat 25 min. zonder deksel sudderen.
4
Voeg de kipfilets in blokjes toe, de gesnipperde champignons en de fish sauce. Laat 5 min. pruttelen, voeg limoensap naar eigen smaak toe en breng verder op smaak. Laat nog 2 min. sudderen en serveer met koriander.
1
Pel de ui, snijd hem in 4 en doe hem in een stoofpan. Houd het preiwit (100 g) en een stuk selderstengel (50 g) apart, snijd de rest in stukken en schep ze in de stoofpan. Voeg de kippenonderbouten en -vleugels toe, 300 g wortelen in dikke schijfjes, de ontkiemde teentjes knoflook, de overlangs gehalveerde citroengrasstengels, de gember in plakjes, peper en zout. Overgiet met 2,5 l water en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel pruttelen.
2
Haal de groenten en de kip met een schuimspaan uit de stoofpan. Filter de bouillon door een zeefdoek, laat 1 u afkoelen als je tijd hebt en ontvet de bouillon.
3
Breng de bouillon zachtjes aan de kook (± 1,5 l). Ontpit en snipper de paprika en de rode peper. Voeg ze toe, samen met 250 g wortelen in schijfjes, het preiwit in schijfjes en het gesnipperde stuk selderstengel. Laat 25 min. zonder deksel sudderen.
4
Voeg de kipfilets in blokjes toe, de gesnipperde champignons en de fish sauce. Laat 5 min. pruttelen, voeg limoensap naar eigen smaak toe en breng verder op smaak. Laat nog 2 min. sudderen en serveer met koriander.