1
Doe de tomaten, de azijn, de rietsuiker en de gemalen komijn in een kleine stoofpan. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Plet de grootste stukken, breng verder op smaak en laat in een kom afkoelen.
2
Open de kippenboutfilets en druk ze plat. Bak ze 15 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Draai ze af en toe om.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Trek het vlees van de kip in stukjes en meng het met de spekblokjes en de uienkonfijt.
5
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel er de helft van over 4 sneetjes brood (waarvan de onderkant beboterd is). Voeg de spinazieblaadjes toe en de bereiding met de spekblokjes. Verdeel er de rest van de mozzarella bovenop en sluit de boterhammen met 4 beboterde broodsneetjes.
6
Bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin in 2 grote braadpannen. Dien ze warm op, met de gesuikerde tomatensaus.
1
Doe de tomaten, de azijn, de rietsuiker en de gemalen komijn in een kleine stoofpan. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Plet de grootste stukken, breng verder op smaak en laat in een kom afkoelen.
2
Open de kippenboutfilets en druk ze plat. Bak ze 15 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Draai ze af en toe om.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Trek het vlees van de kip in stukjes en meng het met de spekblokjes en de uienkonfijt.
5
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel er de helft van over 4 sneetjes brood (waarvan de onderkant beboterd is). Voeg de spinazieblaadjes toe en de bereiding met de spekblokjes. Verdeel er de rest van de mozzarella bovenop en sluit de boterhammen met 4 beboterde broodsneetjes.
6
Bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin in 2 grote braadpannen. Dien ze warm op, met de gesuikerde tomatensaus.