Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCroques met gevogelte, spekblokjes en mozzarella
Delhaize logo
  • Croques met gevogelte, spekblokjes en mozzarella
    B

Croques met gevogelte, spekblokjes en mozzarella

door Line Couvreur
Croques met gevogelte, spekblokjes en mozzarellaB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g restjes gekookte kip
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 30 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 blik (van 400 g) gepelde tomatenblokjes
  • 8 sneetjes brood
  • 300 g mozzarella cucina
  • 4 el rietsuiker in kristalvorm
  • 100 g overgebleven chutney of uienkonfijt
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • 250 g restjes gekookte kip
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 30 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 blik (van 400 g) gepelde tomatenblokjes
  • 8 sneetjes brood
  • 300 g mozzarella cucina
  • 4 el rietsuiker in kristalvorm
  • 100 g overgebleven chutney of uienkonfijt
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Doe de tomaten, de azijn, de rietsuiker en de gemalen komijn in een kleine stoofpan. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Plet de grootste stukken, breng verder op smaak en laat in een kom afkoelen.
2
Open de kippenboutfilets en druk ze plat. Bak ze 15 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Draai ze af en toe om.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Trek het vlees van de kip in stukjes en meng het met de spekblokjes en de uienkonfijt.
5
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel er de helft van over 4 sneetjes brood (waarvan de onderkant beboterd is). Voeg de spinazieblaadjes toe en de bereiding met de spekblokjes. Verdeel er de rest van de mozzarella bovenop en sluit de boterhammen met 4 beboterde broodsneetjes.
6
Bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin in 2 grote braadpannen. Dien ze warm op, met de gesuikerde tomatensaus.
1
Doe de tomaten, de azijn, de rietsuiker en de gemalen komijn in een kleine stoofpan. Breng aan de kook en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Plet de grootste stukken, breng verder op smaak en laat in een kom afkoelen.
2
Open de kippenboutfilets en druk ze plat. Bak ze 15 min. op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Draai ze af en toe om.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Trek het vlees van de kip in stukjes en meng het met de spekblokjes en de uienkonfijt.
5
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel er de helft van over 4 sneetjes brood (waarvan de onderkant beboterd is). Voeg de spinazieblaadjes toe en de bereiding met de spekblokjes. Verdeel er de rest van de mozzarella bovenop en sluit de boterhammen met 4 beboterde broodsneetjes.
6
Bak de croques op een zacht vuurtje goudbruin in 2 grote braadpannen. Dien ze warm op, met de gesuikerde tomatensaus.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 175 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 175 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,9 g
Frans
Less waste,Eindejaar
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten
Delhaize Spekreepjes | Gezouten
2 x 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2
55
Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
400 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Broodjes | Mini | Voorgebakken
Delhaize Broodjes | Mini | Voorgebakken
3 × 12 x 50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Mozzarella | Rol | Maxi
Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
2 × 250 gr
2
89
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
1
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Zout | Keuken
    365 Zout | Keuken
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €21,11