1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Scheur de restjes gebraden kip met de vingers. Doe ze in een steelpan met de kalfsfond, de sojasaus, de geraspte gember, het geperste teentje knoflook en fijngeraspte limoenzeste naar eigen smaak. Als je nog wat braadvocht van de kip over hebt, mag je dit ook toevoegen. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen, haal de pan van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en breng verder op smaak. Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
3
Doe de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Klop de eieren in een kom met peper en zout. Verdeel de bereiding met kip in 12 porties en vorm balletjes. Rol ze in de bloem, schud ze, haal ze door de eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Dek af en laat 1 nacht in de koelkast rusten (of 2 à 3 u in de diepvriezer voor de laatkomers).
4
Bak de helft van de kroketjes +- 1 min. in de hete olie (180 C) en doe hetzelfde met de andere helft. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met limoenpartjes. Ook leuk als lichte maaltijd of als voorgerecht, met een slaatje.
1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Scheur de restjes gebraden kip met de vingers. Doe ze in een steelpan met de kalfsfond, de sojasaus, de geraspte gember, het geperste teentje knoflook en fijngeraspte limoenzeste naar eigen smaak. Als je nog wat braadvocht van de kip over hebt, mag je dit ook toevoegen. Laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen, haal de pan van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en breng verder op smaak. Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over, dek af en laat 2 u in de koelkast rusten.
3
Doe de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Klop de eieren in een kom met peper en zout. Verdeel de bereiding met kip in 12 porties en vorm balletjes. Rol ze in de bloem, schud ze, haal ze door de eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Dek af en laat 1 nacht in de koelkast rusten (of 2 à 3 u in de diepvriezer voor de laatkomers).
4
Bak de helft van de kroketjes +- 1 min. in de hete olie (180 C) en doe hetzelfde met de andere helft. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met limoenpartjes. Ook leuk als lichte maaltijd of als voorgerecht, met een slaatje.