⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFishburgers met guacamole en appelsalade
Delhaize logo
  • Fishburgers met guacamole en appelsalade
    A

Fishburgers met guacamole en appelsalade

Fishburgers met guacamole en appelsaladeA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g schelvisfilet
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie met knoflook (voor de guacamole)
  • 2 eieren
  • 4 hamburgerbroodjes
  • peper
  • 1 komkommer (voor de salade)
  • 1 bio granny smithappel (voor de salade)
  • 1 kleine rode ui (voor de salade)
  • 1/2 limoen (voor de salade)
  • 2 avocado’s (voor de guacamole)
  • 1/2 limoen (voor de guacamole)
  • zachte chilivlokken (voor de guacamole)
  • zout (voor de guacamole)
  • 600 g schelvisfilet
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie met knoflook (voor de guacamole)
  • 2 eieren
  • 4 hamburgerbroodjes
  • peper
  • 1 komkommer (voor de salade)
  • 1 bio granny smithappel (voor de salade)
  • 1 kleine rode ui (voor de salade)
  • 1/2 limoen (voor de salade)
  • 2 avocado’s (voor de guacamole)
  • 1/2 limoen (voor de guacamole)
  • zachte chilivlokken (voor de guacamole)

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de vis in 4 porties. Meng de bloem met peper en zout. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Dompel hem dan in de losgeklopte eieren en haal hem ten slotte door het paneermeel. Laat in de koelkast rusten.
2
Maak de salade: snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes vervolgens in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Voeg de fijngesnipperde rode ui en het sap van de limoen toe.
3
Maak de guacamole: plet het vruchtvlees van de avocado’s met een vork en meng het met het sap van de limoen, de olijfolie met knoflook, zout en chilivlokken naar eigen smaak.
4
Bak de stukken vis ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete olie. Snijd de broodjes in 2 en gril ze enkel aan de kant van het kruim. Serveer meteen.
5
Stel de burgers samen: beleg elk broodje met de gepaneerde vis, de guacamole en het slaatje. Zet de resterende garnituren apart op tafel.
1
Snijd de vis in 4 porties. Meng de bloem met peper en zout. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Dompel hem dan in de losgeklopte eieren en haal hem ten slotte door het paneermeel. Laat in de koelkast rusten.
2
Maak de salade: snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes vervolgens in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Voeg de fijngesnipperde rode ui en het sap van de limoen toe.
3
Maak de guacamole: plet het vruchtvlees van de avocado’s met een vork en meng het met het sap van de limoen, de olijfolie met knoflook, zout en chilivlokken naar eigen smaak.
4
Bak de stukken vis ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete olie. Snijd de broodjes in 2 en gril ze enkel aan de kant van het kruim. Serveer meteen.
5
Stel de burgers samen: beleg elk broodje met de gepaneerde vis, de guacamole en het slaatje. Zet de resterende garnituren apart op tafel.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 158 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 158 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,4 g
Amerikaans
Lactose vrij
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Schelvishaasje
+/- 221 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
Delhaize Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
2 × 4 x 50 gr
Bio
    3
    39
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
    Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    Delhaize Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
    900 gr
    2
    49
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Avocado
    Delhaize Avocado
    1 st
    2+1 gratis
    1
    45
    Kruiden | Chili Con Carne
    Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
    53 gr
    1
    59
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €18,26