⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCordon bleu en gratin dauphinois
Delhaize logo
  • Cordon bleu en gratin dauphinois

Cordon bleu en gratin dauphinois

Cordon bleu en gratin dauphinois
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 biologische kipfilets
  • 4 plakjes beenham
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte of Nicola)
  • 200 g gruyèrekaas (blok)
  • 1 l volle melk
  • 100 g panko
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • nootmuskaat
  • fleur de sel
  • peper
  • 8 zachte slahartjes (little gem) (voor de salade)
  • 1 Jonagoldappel (voor de salade)
  • 1 bussel bieslook (voor de salade)
  • 2 el ciderazijn (voor de salade)
  • 2 kl honing (voor de salade)
  • 4 el olijfolie (voor de salade)
  • peper en zout (voor de salade)
  • 4 biologische kipfilets
  • 4 plakjes beenham
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte of Nicola)
  • 200 g gruyèrekaas (blok)
  • 1 l volle melk
  • 100 g panko
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • nootmuskaat
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Breng de melk in een steelpan zachtjes aan de kook met de geperste teentjes knoflook, de geraspte nootmuskaat, peper, zout en tijm. Snijd de sjalotten en de aardappelen (ongeschild) in dunne schijfjes met een mandoline. Voeg alles toe aan de hete melk, breng dit opnieuw aan de kook en laat alles 10 min. sudderen, tot de aardappelen gaar zijn.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en druk ze plat met een deegroller, vleeshamer of braadpan. Wanneer ze ± 5 mm dik zijn, kruid je ze lichtjes en leg je er een ½ plakje ham op, evenals dunne plakjes gruyèrekaas. Vouw ze in 2 en haal ze door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf, haal ze dan door de losgeklopte eieren (gezouten en gepeperd) en ten slotte door de panko.
3
Verhit de boter in een koekenpan die net groot genoeg is voor de cordon bleus en bak ze 10 min. bruin op een matig vuurtje terwijl je ze regelmatig omdraait.
4
Bedek de bakplaat met bakpapier en schik de aardappelen en sjalotten in afzonderlijke gratins van 3 à 4 cm dik met behulp van een serveerring. Bestrooi met geraspte gruyerekaas en een beetje panko. Bak ze 5 min. in de oven, op hetzelfde moment als de cordon bleus. Leg ze op een plankje en laat ze 5 min. rusten. Zet de oven op "grill" en laat de gratins nog 5 min. bakken.
5
Salade: snijd de appel in kleine blokjes en de slaharten in 4. Besprenkel ze met een vinaigrette op basis van honing, azijn, olijfolie, peper en zout. Voeg ook de gehakte bieslook toe en meng alles.
6
Bestrooi de cordons bleus met een beetje fleur de sel; serveer ze met de gratins dauphinois en de salade.
1
Breng de melk in een steelpan zachtjes aan de kook met de geperste teentjes knoflook, de geraspte nootmuskaat, peper, zout en tijm. Snijd de sjalotten en de aardappelen (ongeschild) in dunne schijfjes met een mandoline. Voeg alles toe aan de hete melk, breng dit opnieuw aan de kook en laat alles 10 min. sudderen, tot de aardappelen gaar zijn.
2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en druk ze plat met een deegroller, vleeshamer of braadpan. Wanneer ze ± 5 mm dik zijn, kruid je ze lichtjes en leg je er een ½ plakje ham op, evenals dunne plakjes gruyèrekaas. Vouw ze in 2 en haal ze door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf, haal ze dan door de losgeklopte eieren (gezouten en gepeperd) en ten slotte door de panko.
3
Verhit de boter in een koekenpan die net groot genoeg is voor de cordon bleus en bak ze 10 min. bruin op een matig vuurtje terwijl je ze regelmatig omdraait.
4
Bedek de bakplaat met bakpapier en schik de aardappelen en sjalotten in afzonderlijke gratins van 3 à 4 cm dik met behulp van een serveerring. Bestrooi met geraspte gruyerekaas en een beetje panko. Bak ze 5 min. in de oven, op hetzelfde moment als de cordon bleus. Leg ze op een plankje en laat ze 5 min. rusten. Zet de oven op "grill" en laat de gratins nog 5 min. bakken.
5
Salade: snijd de appel in kleine blokjes en de slaharten in 4. Besprenkel ze met een vinaigrette op basis van honing, azijn, olijfolie, peper en zout. Voeg ook de gehakte bieslook toe en meng alles.
6
Bestrooi de cordons bleus met een beetje fleur de sel; serveer ze met de gratins dauphinois en de salade.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 149 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 13,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9 g

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 149 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 13,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9 g
Frans
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Ham | 4 Dikke sneden
Herta Ham | 4 Dikke sneden
170 gr
1+1 Online Only
5
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Gruyère | AOC | Blok
Taste of Inspirations Gruyère | AOC | Blok
200 gr
5
79
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Panko | Broodkruimels
    Lobo Panko | Broodkruimels
    200 gr
    2
    59
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Romeinse sla | Verpakt
    Delhaize Romeinse sla | Verpakt
    1 st
    3
    39
    Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    900 gr
    2de tegen -50%
    3
    99
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €60,76