1
Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) en schep de melkwei die beetje bij beetje komt bovendrijven met een schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.
2
Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem af.
3
Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.
4
Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.
1
Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) en schep de melkwei die beetje bij beetje komt bovendrijven met een schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.
2
Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem af.
3
Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min. per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.
4
Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.