⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDeluxe garnaalkroketjes
Delhaize logo
  • Deluxe garnaalkroketjes

Deluxe garnaalkroketjes

Deluxe garnaalkroketjes
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1,5 kg ongepelde grijze garnalen
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 blik Chatkakrab met 40% poten (200 g)
  • 2 eieren
  • 6 eiwitten
  • 1 kit Bouillongroenten 'My Menu'
  • 1 citroen
  • 400 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl room
  • 100 g Gruyère
  • 100 g parmigiano
  • 3,8 dl water
  • 3,8 dl droge witte wijn
  • 5 el druivenpitolie
  • 150 g boter
  • 75 g de citronelle
  • 200 g gember
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • 6 clementines (voor de garnituur)
  • 6 citroenen (voor de garnituur)
  • 6 lente-uitjes (voor de garnituur)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de garnituur)
  • 1 frituurbad (extra)
  • 1,5 kg ongepelde grijze garnalen
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 blik Chatkakrab met 40% poten (200 g)
  • 2 eieren
  • 6 eiwitten
  • 1 kit Bouillongroenten 'My Menu'
  • 1 citroen
  • 400 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 dl room
  • 100 g Gruyère
  • 100 g parmigiano
  • 3,8 dl water
  • 3,8 dl droge witte wijn
  • 5 el druivenpitolie

Begin met koken

: 1 u. + 2 x 15 min. kooktijd (+ 10 u. koeltijd)
1
Begin liefst 1 dag op voorhand: hak de groenten uit de kit grof en fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olie. Sauteer intussen 500 g ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een grote braadpan, met 1 el olie. Doe ze in de kookpot en bak de rest van de ongepelde garnalen op dezelfde manier, in 2 keer. Voeg het water toe, samen met de witte wijn, de citroengrasstengels in grote stukken en de ongeschilde gember in plakjes. Laat de krab en de gepelde garnalen boven de kookpot uitlekken in een zeef. Houd ze apart. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 15 min.sudderen.
2
Mix de bereiding fijn en giet ze door een puntzeef. Druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen (3 dl).
3
Laat de boter langzaam in een stoofpan smelten, bestuif hem met de helft van de bloem en meng 3 min op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje het kookvocht van de garnalen bij en dan, al roerend, de room. Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap toe, kruid royaal met enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-kruidenmolen en bestrooi met de 2 geraspte kazen. Roer er 2 hele eieren onder, vervolgens de gepelde garnalen en de krab. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een dienblad met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en laat 6 u.in de koelkast rusten.
5
Ontvorm de bereiding en snijd ze in 24 vierkanten. Rol ze tot platte balletjes. Haal de balletjes door de bloem, dan door de licht opgeklopte eiwitten en ten slotte door het paneermeel. Laat de kroketjes minstens 4 u in de koelkast rusten (of 1 u in de diepvriezer, ze mogen zelfs volledig ingevroren zijn).
6
Maak de garnituur: schil de citroenen en de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Kort de lente-uitjes in en snipper ze over heel de lengte. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum.
7
Bak de kroketjes ± 5 min in hete olie (160°C), tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op, met de garnituur.
1
Begin liefst 1 dag op voorhand: hak de groenten uit de kit grof en fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olie. Sauteer intussen 500 g ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een grote braadpan, met 1 el olie. Doe ze in de kookpot en bak de rest van de ongepelde garnalen op dezelfde manier, in 2 keer. Voeg het water toe, samen met de witte wijn, de citroengrasstengels in grote stukken en de ongeschilde gember in plakjes. Laat de krab en de gepelde garnalen boven de kookpot uitlekken in een zeef. Houd ze apart. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 15 min.sudderen.
2
Mix de bereiding fijn en giet ze door een puntzeef. Druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen (3 dl).
3
Laat de boter langzaam in een stoofpan smelten, bestuif hem met de helft van de bloem en meng 3 min op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje het kookvocht van de garnalen bij en dan, al roerend, de room. Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap toe, kruid royaal met enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-kruidenmolen en bestrooi met de 2 geraspte kazen. Roer er 2 hele eieren onder, vervolgens de gepelde garnalen en de krab. Meng en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bekleed een dienblad met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Dek af en laat 6 u.in de koelkast rusten.
5
Ontvorm de bereiding en snijd ze in 24 vierkanten. Rol ze tot platte balletjes. Haal de balletjes door de bloem, dan door de licht opgeklopte eiwitten en ten slotte door het paneermeel. Laat de kroketjes minstens 4 u in de koelkast rusten (of 1 u in de diepvriezer, ze mogen zelfs volledig ingevroren zijn).
6
Maak de garnituur: schil de citroenen en de clementines à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Kort de lente-uitjes in en snipper ze over heel de lengte. Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum.
7
Bak de kroketjes ± 5 min in hete olie (160°C), tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op, met de garnituur.
Nutritionele informatie
Energie: 797 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Druivenpitolie
5 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Mandarijnen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
6 × 250 gr
6
99
Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
2 × 300 gr
Bio
    6
    85
    Krab | Extra
    Imperial Krab | Extra
    121 gr
    8
    19
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Bouillon | Groenten
    Fundo Bouillon | Groenten
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    2 × 25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Gruyère | Geraspt
    Delhaize Gruyère | Geraspt
    150 gr
    4
    99
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    2 × 37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Zachte boter | Opgeklopt
    Balade Zachte boter | Opgeklopt
    2 × 130 gr
    3
    35
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    2 × 150 gr
    Bio
      1
      89
      Kruiden | Chili Con Carne
      Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
      53 gr
      1
      59
      Jonge uien | Bussel
      Delhaize Jonge uien | Bussel
      1 st
      1
      09
      Basilicum | Verpakt
      Delhaize Basilicum | Verpakt
      20 gr
      1
      55

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Paneermeel
      Anco Paneermeel
      200 gr
      0
      67
      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Olie | Frituur | Minder geuren
      Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
      2 l
      - €4 voor 2
      8
      99
      Totaal:
      €105,24