⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSpruitjes met spekblokjes
Delhaize logo
  • Spruitjes met spekblokjes
    A

Spruitjes met spekblokjes

Spruitjes met spekblokjesA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g spruiten
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 40 g boter
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • 750 g spruiten
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 40 g boter
  • geraspte nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 10 min. de cuisson
1
Retirez la base et les feuilles extĂ©rieures des choux de Bruxelles. Cuisez-les 10 min. dans une casserole d’eau bouillante salĂ©e. Plongez-les ensuite dans de l’eau glacĂ©e pour stopper la cuisson.
2
Faites rissoler les lardons fumĂ©s dans une sauteuse, avec 20 g de beurre. Ensuite ajoutez les choux de Bruxelles, 20 g de beurre et faites revenir 5 min. Ă  feu modĂ©rĂ©. Rectifiez l’assaisonnement avec du poivre, du sel et de la noix de muscade rĂąpĂ©e.
3
Servez chaud, avec de la purée et un beau morceau de poisson blanc à chair ferme.
1
Retirez la base et les feuilles extĂ©rieures des choux de Bruxelles. Cuisez-les 10 min. dans une casserole d’eau bouillante salĂ©e. Plongez-les ensuite dans de l’eau glacĂ©e pour stopper la cuisson.
2
Faites rissoler les lardons fumĂ©s dans une sauteuse, avec 20 g de beurre. Ensuite ajoutez les choux de Bruxelles, 20 g de beurre et faites revenir 5 min. Ă  feu modĂ©rĂ©. Rectifiez l’assaisonnement avec du poivre, du sel et de la noix de muscade rĂąpĂ©e.
3
Servez chaud, avec de la purée et un beau morceau de poisson blanc à chair ferme.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 242,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĂ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĂ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĂ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 242,44
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Vaderdag
Herfst,Winter
Bijgerechten