Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 242,44
Wat is de Nutri-Score?Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĂ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv âMaten en gewichtenâ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĂ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĂ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.