1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C. Maak het deeg met de mixer en klop goed na elke toevoeging van een ingrediënt. Begin met het mengen van de zachte boter en de suiker.
2
Voeg de helft van de eieren toe, dan de helft van de bloem, vervolgens de andere eieren, de resterende bloem, het cacaopoeder, het zout en tenslotte de Callets.
3
Smeer de rand van een springvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem. Stort het deeg in de vorm en bak 40 min. in de oven. Zeef ondertussen het amandelpoeder, het bloemsuiker en het cacaopoeder in een kom.
4
Voeg het amandelaroma en<strong> </strong>het eiwit toe. Kneed tot deeg. Maak er fijne worstjes van en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Neem de gebakken taart uit de oven, laat 5 min. rusten, haal uit de vorm en plaats op een taartrooster. Bak dan de amaretti gedurende 7 min. (nog altijd op 150°C).
6
Snij het bolle deel van de volledig afgekoelde taart, draai de taart om en halveer horizontaal. Smeer de onderste helft in met Amaretto. Doe de room in een steelpan en verhit tot het kookpunt. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe, laat het mengsel 1 min. staan en roer glad met de klopper.
7
Smeer deze ganacheroom rijkelijk uit over de onderste helft, leg er de andere helft terug op en bedek helemaal met de ganacheroom.
8
Bestrooi de amaretti lichtjes met bloemsuiker en plaats ze op de taart zoals de takjes van een nestje. Hak de rest grof en leg deze kleine stukjes op de rand. Laat enkele uren koel opstijven (niet in de koelkast).
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C. Maak het deeg met de mixer en klop goed na elke toevoeging van een ingrediënt. Begin met het mengen van de zachte boter en de suiker.
2
Voeg de helft van de eieren toe, dan de helft van de bloem, vervolgens de andere eieren, de resterende bloem, het cacaopoeder, het zout en tenslotte de Callets.
3
Smeer de rand van een springvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem. Stort het deeg in de vorm en bak 40 min. in de oven. Zeef ondertussen het amandelpoeder, het bloemsuiker en het cacaopoeder in een kom.
4
Voeg het amandelaroma en<strong> </strong>het eiwit toe. Kneed tot deeg. Maak er fijne worstjes van en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat.
5
Neem de gebakken taart uit de oven, laat 5 min. rusten, haal uit de vorm en plaats op een taartrooster. Bak dan de amaretti gedurende 7 min. (nog altijd op 150°C).
6
Snij het bolle deel van de volledig afgekoelde taart, draai de taart om en halveer horizontaal. Smeer de onderste helft in met Amaretto. Doe de room in een steelpan en verhit tot het kookpunt. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe, laat het mengsel 1 min. staan en roer glad met de klopper.
7
Smeer deze ganacheroom rijkelijk uit over de onderste helft, leg er de andere helft terug op en bedek helemaal met de ganacheroom.
8
Bestrooi de amaretti lichtjes met bloemsuiker en plaats ze op de taart zoals de takjes van een nestje. Hak de rest grof en leg deze kleine stukjes op de rand. Laat enkele uren koel opstijven (niet in de koelkast).