1
Meng de gist met de lauwe melk. Doe het zout, de suiker, de bloem en het melk-gistmengsel in de kom van de keukenrobot (met de kneedhaak). Let op, het zout en de suiker mogen niet in contact komen met de gist. Kneed ± 20 min. op middelmatige snelheid, tot het deeg loskomt van de wanden. Voeg beetje bij beetje de malse boter in kleine stukjes toe en kneed nog, tot het deeg opnieuw van de wanden loskomt en mooi glad en glanzend is. Vorm een deegbal, doe hem in een grote slakom, dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Beboter een cakevorm van 25 cm lang. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek, die even lang is als de bakvorm en 3 keer zo breed. Laat de hazelnootpasta lauw worden en verdeel hem over heel de oppervlakte van het deeg. Stamp de hazelnoten en de chocolade fijn en bestrooi er heel de oppervlakte mee. Rol het deeg voorzichtig tot een worst, snijd overlangs in 2 en maak een vlecht met de 2 stroken. Leg de deegvlecht in de bakvorm en laat 45 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de babka 20 à 25 min., laat hem 5 à 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Tip: Je kunt het deeg de dag voordien kneden en heel de nacht in de koelkast laten rusten.
1
Meng de gist met de lauwe melk. Doe het zout, de suiker, de bloem en het melk-gistmengsel in de kom van de keukenrobot (met de kneedhaak). Let op, het zout en de suiker mogen niet in contact komen met de gist. Kneed ± 20 min. op middelmatige snelheid, tot het deeg loskomt van de wanden. Voeg beetje bij beetje de malse boter in kleine stukjes toe en kneed nog, tot het deeg opnieuw van de wanden loskomt en mooi glad en glanzend is. Vorm een deegbal, doe hem in een grote slakom, dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
2
Beboter een cakevorm van 25 cm lang. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek, die even lang is als de bakvorm en 3 keer zo breed. Laat de hazelnootpasta lauw worden en verdeel hem over heel de oppervlakte van het deeg. Stamp de hazelnoten en de chocolade fijn en bestrooi er heel de oppervlakte mee. Rol het deeg voorzichtig tot een worst, snijd overlangs in 2 en maak een vlecht met de 2 stroken. Leg de deegvlecht in de bakvorm en laat 45 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de babka 20 à 25 min., laat hem 5 à 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Tip: Je kunt het deeg de dag voordien kneden en heel de nacht in de koelkast laten rusten.