1
Verwarm de boter 3 à 4 min. in een steelpan, tot hij schuimig en bruin wordt en je een hazelnotengeur ruikt. Haal de pan van het vuur en meng er de honing onder.
2
Klop de eieren met de melk (beide op kamertemperatuur) en de suiker. Voeg de gezeefde bloem toe, met het bakpoeder en het zout. Roer er de vanille onder, samen met het mengsel gebruinde boter en honing. Dek af en laat 3 à 4 u in de koelkast rusten, of zelfs heel de nacht. Dit is hét geheim van madeleines met een mooi bultje!
3
Verwarm de oven voor op 210°C, op hetelucht. Vul de madeleinevormpjes tot ¾. (Als je een metalen bakvorm gebruikt, moet je deze eerst beboteren en met bloem bestuiven.) Schuif de madeleines 3 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 7 min. bakken.
4
Draai de bakvorm om, klop er de warme madeleines uit en laat ze afkoelen. Smakelijk!
5
Tip: Vul de warme madeleines met confituur, chocolade, honing, praliné ... Meng in dat geval slechts 65 g suiker onder het deeg.
1
Verwarm de boter 3 à 4 min. in een steelpan, tot hij schuimig en bruin wordt en je een hazelnotengeur ruikt. Haal de pan van het vuur en meng er de honing onder.
2
Klop de eieren met de melk (beide op kamertemperatuur) en de suiker. Voeg de gezeefde bloem toe, met het bakpoeder en het zout. Roer er de vanille onder, samen met het mengsel gebruinde boter en honing. Dek af en laat 3 à 4 u in de koelkast rusten, of zelfs heel de nacht. Dit is hét geheim van madeleines met een mooi bultje!
3
Verwarm de oven voor op 210°C, op hetelucht. Vul de madeleinevormpjes tot ¾. (Als je een metalen bakvorm gebruikt, moet je deze eerst beboteren en met bloem bestuiven.) Schuif de madeleines 3 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 7 min. bakken.
4
Draai de bakvorm om, klop er de warme madeleines uit en laat ze afkoelen. Smakelijk!
5
Tip: Vul de warme madeleines met confituur, chocolade, honing, praliné ... Meng in dat geval slechts 65 g suiker onder het deeg.