Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMadeleines met honing
Delhaize logo
  • Madeleines met honing
    E

Madeleines met honing

Madeleines met honingE
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
30 porties
  • 3 grote eieren
  • 250 g bloem
  • 12,5 g bakpoeder
  • 7,5 cl volle melk
  • 38 g honing
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 snufje vanillepoeder
  • 250 g boter
  • zout
  • 3 grote eieren
  • 250 g bloem
  • 12,5 g bakpoeder
  • 7,5 cl volle melk
  • 38 g honing
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 snufje vanillepoeder
  • 250 g boter
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd (+ 3 u koeltijd)
1
Verwarm de boter 3 à 4 min. in een steelpan, tot hij schuimig en bruin wordt en je een hazelnotengeur ruikt. Haal de pan van het vuur en meng er de honing onder.
2
Klop de eieren met de melk (beide op kamertemperatuur) en de suiker. Voeg de gezeefde bloem toe, met het bakpoeder en het zout. Roer er de vanille onder, samen met het mengsel gebruinde boter en honing. Dek af en laat 3 à 4 u in de koelkast rusten, of zelfs heel de nacht. Dit is hét geheim van madeleines met een mooi bultje!
3
Verwarm de oven voor op 210°C, op hetelucht. Vul de madeleinevormpjes tot ¾. (Als je een metalen bakvorm gebruikt, moet je deze eerst beboteren en met bloem bestuiven.) Schuif de madeleines 3 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 7 min. bakken.
4
Draai de bakvorm om, klop er de warme madeleines uit en laat ze afkoelen. Smakelijk!
5
Tip: Vul de warme madeleines met confituur, chocolade, honing, praliné ... Meng in dat geval slechts 65 g suiker onder het deeg.
1
Verwarm de boter 3 à 4 min. in een steelpan, tot hij schuimig en bruin wordt en je een hazelnotengeur ruikt. Haal de pan van het vuur en meng er de honing onder.
2
Klop de eieren met de melk (beide op kamertemperatuur) en de suiker. Voeg de gezeefde bloem toe, met het bakpoeder en het zout. Roer er de vanille onder, samen met het mengsel gebruinde boter en honing. Dek af en laat 3 à 4 u in de koelkast rusten, of zelfs heel de nacht. Dit is hét geheim van madeleines met een mooi bultje!
3
Verwarm de oven voor op 210°C, op hetelucht. Vul de madeleinevormpjes tot ¾. (Als je een metalen bakvorm gebruikt, moet je deze eerst beboteren en met bloem bestuiven.) Schuif de madeleines 3 min. in de oven, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 7 min. bakken.
4
Draai de bakvorm om, klop er de warme madeleines uit en laat ze afkoelen. Smakelijk!
5
Tip: Vul de warme madeleines met confituur, chocolade, honing, praliné ... Meng in dat geval slechts 65 g suiker onder het deeg.
Nutritionele informatie
E
Per 100g: Energie: 410 kcal - Vetten: 26,7 g - Koolhydraten: 36,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 410 kcal - Vetten: 26,7 g - Koolhydraten: 36,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,4 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 30 personen

Toon:

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Honing | Berg
    Delhaize Honing | Berg
    250 gr
    3
    49
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Vanillepoeder
    Vahiné Vanillepoeder
    8 gr
    7
    39

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €20,07