1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Doe de gehakte, ontpitte paprika’s en rode pepers in de beker van de mixer of van de hakmolen. Mix ze fijn met het geperste teentje knoflook, 5 el olijfolie, het sap van 1 citroen, de geriste tijm, het basilicum, de gerookte paprika en zout. Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje in een steelpan.
3
Spoel de gekookte rijst onder koud water en fruit hem kort op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de gesnipperde lenteuitjes.
4
Verwarm een grote grill, zonder toevoeging van vetstof (of nog beter, een barbecue, zo blijft je interieur gespaard van de geur!). Bestrijk de sardines langs alle kanten met de rest van de olijfolie, bestrooi ze met gehakte rozemarijn, kruid ze met peper en met zout. Gril ze 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur.
5
Serveer de sardines met de rijst, de piripirisaus en citroenpartjes.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Doe de gehakte, ontpitte paprika’s en rode pepers in de beker van de mixer of van de hakmolen. Mix ze fijn met het geperste teentje knoflook, 5 el olijfolie, het sap van 1 citroen, de geriste tijm, het basilicum, de gerookte paprika en zout. Verwarm de bereiding op een zacht vuurtje in een steelpan.
3
Spoel de gekookte rijst onder koud water en fruit hem kort op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de gesnipperde lenteuitjes.
4
Verwarm een grote grill, zonder toevoeging van vetstof (of nog beter, een barbecue, zo blijft je interieur gespaard van de geur!). Bestrijk de sardines langs alle kanten met de rest van de olijfolie, bestrooi ze met gehakte rozemarijn, kruid ze met peper en met zout. Gril ze 2 à 3 min. per kant op een vrij hoog vuur.
5
Serveer de sardines met de rijst, de piripirisaus en citroenpartjes.