⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBagnatbroodjes met pulled pork en gegrilde courgettes
Delhaize logo
  • Bagnatbroodjes met pulled pork en gegrilde courgettes
    A

Bagnatbroodjes met pulled pork en gegrilde courgettes

door Jeroen De Pauw
Bagnatbroodjes met pulled pork en gegrilde courgettesA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 Western spareribs
  • 6 tomaten
  • 2 courgettes
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 bagnatbroodjes
  • 10 cl rodewijnazijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 Western spareribs
  • 6 tomaten
  • 2 courgettes
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 4 bagnatbroodjes
  • 10 cl rodewijnazijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min. + 1 u kooktijd
1
Gril de spareribs kort aan de 2 kanten op de barbecue. Bedek 2 vellen aluminiumfolie telkens met een vel bakpapier en wikkel de spareribs in deze dubbele papillotten. Leg ze aan de buitenkanten van de barbecue en bak ze 1 u. Draai de papillotten af en toe om.
2
Snijd het vel van de tomaten lichtjes kruiselings in en dompel ze 30 s in een kookpot kokend water. Giet ze af, schil ze, ontpit ze en snijd ze in stukken. Verwarm de azijn, de suiker en de ontpitte halve rode peper. Laat 2 min. op een vrij hoog vuur inkoken. Voeg de tomaten toe, laat 5 min. op een vrij hoog vuur pruttelen, giet in een kom en laat afkoelen. Kruid met peper en zout.
3
Trek het vlees van de spareribs in stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
4
Snijd de courgettes in lange plakjes en smeer in ze met olijfolie. Gril ze kort aan de 2 kanten op de barbecue. Kruid met peper en zout.
5
Snijd de broodjes in 2 en gril ze op de barbecue. Beleg de broodjes met de tomatensaus, pulled pork, gegrilde courgetteplakjes en lente-uitjes. Smakelijk!
1
Gril de spareribs kort aan de 2 kanten op de barbecue. Bedek 2 vellen aluminiumfolie telkens met een vel bakpapier en wikkel de spareribs in deze dubbele papillotten. Leg ze aan de buitenkanten van de barbecue en bak ze 1 u. Draai de papillotten af en toe om.
2
Snijd het vel van de tomaten lichtjes kruiselings in en dompel ze 30 s in een kookpot kokend water. Giet ze af, schil ze, ontpit ze en snijd ze in stukken. Verwarm de azijn, de suiker en de ontpitte halve rode peper. Laat 2 min. op een vrij hoog vuur inkoken. Voeg de tomaten toe, laat 5 min. op een vrij hoog vuur pruttelen, giet in een kom en laat afkoelen. Kruid met peper en zout.
3
Trek het vlees van de spareribs in stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
4
Snijd de courgettes in lange plakjes en smeer in ze met olijfolie. Gril ze kort aan de 2 kanten op de barbecue. Kruid met peper en zout.
5
Snijd de broodjes in 2 en gril ze op de barbecue. Beleg de broodjes met de tomatensaus, pulled pork, gegrilde courgetteplakjes en lente-uitjes. Smakelijk!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Lactose vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkensribben
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bagnat
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    49
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €9,78