⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCarpaccio van champignons met gerookte eendenborst
Delhaize logo
  • Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
    B

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborstB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 el balsamicoazijn
  • 400 g dikke Parijse champignons
  • 120 g gerookte eendenborstfilet in sneetjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 kl mosterd
  • 10 e.l. olijfolie
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 4 el pijnboompitten
  • peper
  • 5 el balsamicoazijn
  • 400 g dikke Parijse champignons
  • 120 g gerookte eendenborstfilet in sneetjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 kl mosterd
  • 10 e.l. olijfolie
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 4 el pijnboompitten
  • peper

Begin met koken

1
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olijfolie toe.
3
Sluit de bokaal en schud goed.
4
Breng op smaak.
5
Hak de spinazie grof en verdeel over de borden.
6
Snij de schoongemaakte champignons in heel fijne plakjes en schik ze in het rond op de spinazie.
7
Leg er de sneetjes eendenborst op en bestrooi met parmezaanschilfers.
8
Voeg de pijnboompitten toe en bedruip met wat vinaigrette.
9
Dien meteen op en serveer de resterende vinaigrette apart.
10
Geef er meergranenstokbrood bij.
1
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olijfolie toe.
3
Sluit de bokaal en schud goed.
4
Breng op smaak.
5
Hak de spinazie grof en verdeel over de borden.
6
Snij de schoongemaakte champignons in heel fijne plakjes en schik ze in het rond op de spinazie.
7
Leg er de sneetjes eendenborst op en bestrooi met parmezaanschilfers.
8
Voeg de pijnboompitten toe en bedruip met wat vinaigrette.
9
Dien meteen op en serveer de resterende vinaigrette apart.
10
Geef er meergranenstokbrood bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1028; energie (kCal): 248; vetten (g): 21,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 556,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1028; energie (kCal): 248; vetten (g): 21,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 556,51
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.