⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenvleugels met honing en mosterd, tarwebolletjes met wortelen
Delhaize logo
  • Kippenvleugels met honing en mosterd, tarwebolletjes met wortelen
    A

Kippenvleugels met honing en mosterd, tarwebolletjes met wortelen

Kippenvleugels met honing en mosterd, tarwebolletjes met wortelenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kippenvleugels
  • 4 el mosterd op oude wijze
  • 4 el vloeibare honing
  • 175 g tarwebolletjes in kookbuiltje
  • 800 g wortelen
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • 5 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 1 kg kippenvleugels
  • 4 el mosterd op oude wijze
  • 4 el vloeibare honing
  • 175 g tarwebolletjes in kookbuiltje
  • 800 g wortelen
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • 5 el olijfolie
  • 3 el azijn

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie, leg daar bovenop een vel bakpapier. Snij de kippenvleugels ter hoogte van het gewricht in twee en leg ze op het bakpapier.
3
Gebruik de garde om de honing met de azijn in een kommetje te mengen. Voeg de mosterd toe en 2 eetlepels olijfolie. Giet op de kippenvleugels, wentel ze er goed in en zet ze 25 min. in de oven, roer alles af en toe om.
4
Schil en snij de wortelen intussen in plakjes en kook ze 6 min. in gezouten, kokend water. Giet ze af en stoof ze 2 min. in 1,5 eetlepel olijfolie op vrij hoog vuur. Voeg peper, zout en de peterselie toe.
5
Kook intussen ook de tarwebolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze in een schaal, voeg 1,5 eetlepel olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
6
Serveer de goudbruin gebakken kippenvleugels met de tarwebolletjes en de wortelen.
1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie, leg daar bovenop een vel bakpapier. Snij de kippenvleugels ter hoogte van het gewricht in twee en leg ze op het bakpapier.
3
Gebruik de garde om de honing met de azijn in een kommetje te mengen. Voeg de mosterd toe en 2 eetlepels olijfolie. Giet op de kippenvleugels, wentel ze er goed in en zet ze 25 min. in de oven, roer alles af en toe om.
4
Schil en snij de wortelen intussen in plakjes en kook ze 6 min. in gezouten, kokend water. Giet ze af en stoof ze 2 min. in 1,5 eetlepel olijfolie op vrij hoog vuur. Voeg peper, zout en de peterselie toe.
5
Kook intussen ook de tarwebolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze in een schaal, voeg 1,5 eetlepel olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
6
Serveer de goudbruin gebakken kippenvleugels met de tarwebolletjes en de wortelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 675; energie (kCal): 161; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 757,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 675; energie (kCal): 161; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 757,99
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht