1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de kalfslever in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de eieren toe en mix fijn. Giet in een grote slakom en meng er de verkruimelde burgers onder, samen met de veenbessen, de pistachenoten en 5 geriste takjes tijm. Breng verder op smaak.
2
Beboter een terrine en bekleed ze met sneetjes spek die je ver over de randen laat uitsteken. Vul de terrine met de vulling, strijk glad en plooi er het spek bovenop, met het laurierblaadje. Dek af met bakpapier en sluit de terrine of leg er een gewicht bovenop (zo kan de paté niet zwellen tijdens het bakken). Zet de terrine in een grote ovenschaal, vul deze tot op halve hoogte met warm water en schuif 1.40 u in de oven. Laat volledig afkoelen en laat – indien mogelijk – tot de volgende dag in de koelkast rusten.
3
Maak de paddenstoelen schoon zonder ze in water te weken en bak ze kort met 30 g boter. Kruid met peper, met zout en bestrooi met 3 geriste takjes tijm.
4
Snijd de ciabatta in sneetjes, smeer ze lichtjes in met olie en gril ze.
5
Ontvorm de paté en snijd hem in 6 of 7 sneetjes. Snijd ze nog eens in 3 en leg ze op de bruschetta. Werk af met de champignons en serveer. Top bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje (3 stuks/pers.)
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de kalfslever in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de eieren toe en mix fijn. Giet in een grote slakom en meng er de verkruimelde burgers onder, samen met de veenbessen, de pistachenoten en 5 geriste takjes tijm. Breng verder op smaak.
2
Beboter een terrine en bekleed ze met sneetjes spek die je ver over de randen laat uitsteken. Vul de terrine met de vulling, strijk glad en plooi er het spek bovenop, met het laurierblaadje. Dek af met bakpapier en sluit de terrine of leg er een gewicht bovenop (zo kan de paté niet zwellen tijdens het bakken). Zet de terrine in een grote ovenschaal, vul deze tot op halve hoogte met warm water en schuif 1.40 u in de oven. Laat volledig afkoelen en laat – indien mogelijk – tot de volgende dag in de koelkast rusten.
3
Maak de paddenstoelen schoon zonder ze in water te weken en bak ze kort met 30 g boter. Kruid met peper, met zout en bestrooi met 3 geriste takjes tijm.
4
Snijd de ciabatta in sneetjes, smeer ze lichtjes in met olie en gril ze.
5
Ontvorm de paté en snijd hem in 6 of 7 sneetjes. Snijd ze nog eens in 3 en leg ze op de bruschetta. Werk af met de champignons en serveer. Top bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje (3 stuks/pers.)