⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBrochette Belgisch rundvlees en witloofsalade
Delhaize logo
  • Brochette Belgisch rundvlees en witloofsalade
    A

Brochette Belgisch rundvlees en witloofsalade

Brochette Belgisch rundvlees en witloofsaladeA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 rundsbrochetten
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 rode ui
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 6 zoetzure augurkjes
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 takjes bladpeterselie
  • peper
  • fleur de sel
  • 1 teen look (voor de salsa verde)
  • 6 takjes basilicum (voor de salsa verde)
  • 6 takjes platte peterselie (voor de salsa verde)
  • 4 takjes verse munt (voor de salsa verde)
  • 1 el kappertjes (voor de salsa verde)
  • 4 zure augurken klein formaat (voor de salsa verde)
  • 6 el extra vierge olijfolie voor koude bereidingen (voor de salsa verde)
  • 2 el witte wijnazijn (voor de salsa verde)
  • 2 ansjovisfilets (voor de salsa verde)
  • 1 kl dijonmosterd (voor de salsa verde)
  • 4 rundsbrochetten
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 rode ui
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 6 zoetzure augurkjes
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 takjes bladpeterselie
  • peper
  • fleur de sel
  • 1 teen look (voor de salsa verde)
  • 6 takjes basilicum (voor de salsa verde)
  • 6 takjes platte peterselie (voor de salsa verde)
  • 4 takjes verse munt (voor de salsa verde)
  • 1 el kappertjes (voor de salsa verde)

Begin met koken

: 30 min.
1
Hak alle ingrediënten voor de salsa verde fijn en meng ze met de olijfolie, 2 el witte wijnazijn en 1 kl dijonmosterd. Houd deze apart.
2
Snijd het witloof overlangs in 2 en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in de lengte in staafjes en meng deze in een schaal met het citroensap tegen verkleuring. Snijd de augurken en de rode ui fijn. Rits de kruiden van de steel en hak de blaadjes grof. Meng alles onder het witloof en breng deze verder op smaak met 2 derde van de olijfolie, peper en zout.
3
Schroei ondertussen de rundsbrochetten met de rest van de olijfolie op hoog vuur aan alle kanten. Verlaag het vuur en laat ze op middelhoog vuur verder garen. Draai ze regelmatig om. Of laat ze in een ovenschaal verder garen in de oven op 165°C tot de gewenste cuisson.
4
Serveer de brochette samen met de witloofsalade en de salsa verde.
1
Hak alle ingrediënten voor de salsa verde fijn en meng ze met de olijfolie, 2 el witte wijnazijn en 1 kl dijonmosterd. Houd deze apart.
2
Snijd het witloof overlangs in 2 en verwijder de harde kern. Snijd het witloof in de lengte in staafjes en meng deze in een schaal met het citroensap tegen verkleuring. Snijd de augurken en de rode ui fijn. Rits de kruiden van de steel en hak de blaadjes grof. Meng alles onder het witloof en breng deze verder op smaak met 2 derde van de olijfolie, peper en zout.
3
Schroei ondertussen de rundsbrochetten met de rest van de olijfolie op hoog vuur aan alle kanten. Verlaag het vuur en laat ze op middelhoog vuur verder garen. Draai ze regelmatig om. Of laat ze in een ovenschaal verder garen in de oven op 165°C tot de gewenste cuisson.
4
Serveer de brochette samen met de witloofsalade en de salsa verde.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 165 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 12 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 165 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 12 g
Belgisch
Barbecue
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Augurken | Schijfjes | Zoetzuur
Delhaize Augurken | Schijfjes | Zoetzuur
320 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Ansjovis
Delhaize Ansjovis
90 gr
2
39
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€26,97