⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskroontjes met peterseliecrumble, gegrilde asperges en krieltjes uit de oven
Delhaize logo
  • Lamskroontjes met peterseliecrumble, gegrilde asperges en krieltjes uit de oven
    A

Lamskroontjes met peterseliecrumble, gegrilde asperges en krieltjes uit de oven

door Gema Gomez
Lamskroontjes met peterseliecrumble, gegrilde asperges en krieltjes uit de ovenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamskronen (van 400 g)
  • 1 bussel groene asperge
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes tijm
  • 700 g krieltjes
  • 2 klein sneetjes oudbakken brood
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el witte wijn
  • 50 g Solo ‘Bakken en braden’
  • 25 g Solo ‘Gourmet’
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 lamskronen (van 400 g)
  • 1 bussel groene asperge
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 3 takjes tijm
  • 700 g krieltjes
  • 2 klein sneetjes oudbakken brood
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el witte wijn
  • 50 g Solo ‘Bakken en braden’
  • 25 g Solo ‘Gourmet’
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de krieltjes in 2, meng ze in een heel grote schaal met 30 g Solo ‘Bakken en braden’ in blokjes en schuif in de oven.
2
Hak het brood en de peterselie met een mes. Schroei de lamskronen op een hoog vuur kort rondom dicht, in een braadpan met 30 g gesmolten Solo ‘Bakken en braden’. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en fruit gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook, het brood en de peterselie in dezelfde pan.
3
Haal de schaal uit de oven en meng de krieltjes om ze volledig met Solo te omhullen. Bestrooi ze met fleur de sel en tijm. Voeg de lamskronen toe en smeer ze in met een mengsel van mosterd op oude wijze en witte wijn. Bedek met de crumble en bak 20 à 25 min. in de oven (naar eigen smaak en naargelang de dikte van het vlees).
4
Kort de groene asperges in en kook ze, naargelang hun dikte, 2 à 4 min. in kokend gezouten water. Laat ze in ijskoud water schrikken, laat ze uitlekken en dep ze droog. Smeer ze in met gesmolten Solo ‘Gourmet’ en gril ze op een vrij hoog vuur op een grill. Kruid met peper en zout.
5
Laat het vlees 5 min. onder aluminiumfolie rusten en snijd het in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de asperges en geef er een grote groene salade bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de krieltjes in 2, meng ze in een heel grote schaal met 30 g Solo ‘Bakken en braden’ in blokjes en schuif in de oven.
2
Hak het brood en de peterselie met een mes. Schroei de lamskronen op een hoog vuur kort rondom dicht, in een braadpan met 30 g gesmolten Solo ‘Bakken en braden’. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en fruit gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook, het brood en de peterselie in dezelfde pan.
3
Haal de schaal uit de oven en meng de krieltjes om ze volledig met Solo te omhullen. Bestrooi ze met fleur de sel en tijm. Voeg de lamskronen toe en smeer ze in met een mengsel van mosterd op oude wijze en witte wijn. Bedek met de crumble en bak 20 à 25 min. in de oven (naar eigen smaak en naargelang de dikte van het vlees).
4
Kort de groene asperges in en kook ze, naargelang hun dikte, 2 à 4 min. in kokend gezouten water. Laat ze in ijskoud water schrikken, laat ze uitlekken en dep ze droog. Smeer ze in met gesmolten Solo ‘Gourmet’ en gril ze op een vrij hoog vuur op een grill. Kruid met peper en zout.
5
Laat het vlees 5 min. onder aluminiumfolie rusten en snijd het in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de asperges en geef er een grote groene salade bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 6,2 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 10,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 6,2 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 10,5 g
Hoofdgerecht