1
Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 25 à 30 min. pruttelen: ze moeten mals zijn, zonder uiteen te vallen.
2
Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier en verdeel er de aardappelen over. Plet ze met een pureestamper, maar laat ze heel. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (ze moeten knapperig zijn). Bestrooi met gerookte paprika en bak nog 1 of 2 min.
3
Hak intussen de peterselie fijn, de munt, de bieslook en de (naar eigen smaak, al dan niet hele) ontpitte rode peper. Meng ze met de yoghurt, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout.
4
Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne plakjes.
5
Serveer de hete aardappelen met de saus en de rauwkost. Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue, gebraden kip, worst …
6
Tip: Kies aardappelen van dezelfde grootte, liefst de kleinste uit het pak. Werk eventueel af met enkele kruiden, als er overblijven.
1
Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Laat 25 à 30 min. pruttelen: ze moeten mals zijn, zonder uiteen te vallen.
2
Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een ovenplaat met geolied bakpapier en verdeel er de aardappelen over. Plet ze met een pureestamper, maar laat ze heel. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en bak 20 min. goudbruin in de oven (ze moeten knapperig zijn). Bestrooi met gerookte paprika en bak nog 1 of 2 min.
3
Hak intussen de peterselie fijn, de munt, de bieslook en de (naar eigen smaak, al dan niet hele) ontpitte rode peper. Meng ze met de yoghurt, 2 el olijfolie, de komijn, peper en zout.
4
Snijd de radijzen en de rode ui met de mandoline in fijne plakjes.
5
Serveer de hete aardappelen met de saus en de rauwkost. Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue, gebraden kip, worst …
6
Tip: Kies aardappelen van dezelfde grootte, liefst de kleinste uit het pak. Werk eventueel af met enkele kruiden, als er overblijven.