1
Meng de gist met het lauw water, voeg de suiker toe en laat 5 à 10 min. rusten: het mengsel moet lichtjes schuimen. Laat de boter in stukken in de lauwe melk smelten.
2
Doe de bloem en het zout in de beker van de keukenrobot (of in een slakom), maak een putje in het midden en giet er 1 eidooier in. Meng er de geraspte comté onder, samen met het boter-melkmengsel. Giet er de gist bij, meng opnieuw en kneed gedurende 10 min. tot een mooi homogeen, elastisch en niet-plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat de deegbal in de beker (of in de slakom) liggen en dek af met een vochtige keukendoek. Laat 1 u op een goed verwarmde plek rusten (of in de oven, op 50°C).
3
Bestuif het werkblad met bloem, kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 24 balletjes. Verwijder de korsten van de comté en snijd hem in 22 blokjes. Duw 1 blokje in elk deegballetje (behalve in de 2 balletjes voor de stam). Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er alle deegballetjes op in de vorm van een kerstboom en laat 40 min. rusten.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif de kerstboom in de oven. Bestrijk de brioches na 15 min. baktijd met 1 losgeklopte eidooier. Bak nog 5 min.
5
Hak de hazelnoten grof. Snipper de ontpitte rode peper, de lente-uitjes, de plukjes bladpeterselie en de zwarte olijven fijn. Verdeel ze over de brioches en serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief.
1
Meng de gist met het lauw water, voeg de suiker toe en laat 5 à 10 min. rusten: het mengsel moet lichtjes schuimen. Laat de boter in stukken in de lauwe melk smelten.
2
Doe de bloem en het zout in de beker van de keukenrobot (of in een slakom), maak een putje in het midden en giet er 1 eidooier in. Meng er de geraspte comté onder, samen met het boter-melkmengsel. Giet er de gist bij, meng opnieuw en kneed gedurende 10 min. tot een mooi homogeen, elastisch en niet-plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat de deegbal in de beker (of in de slakom) liggen en dek af met een vochtige keukendoek. Laat 1 u op een goed verwarmde plek rusten (of in de oven, op 50°C).
3
Bestuif het werkblad met bloem, kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 24 balletjes. Verwijder de korsten van de comté en snijd hem in 22 blokjes. Duw 1 blokje in elk deegballetje (behalve in de 2 balletjes voor de stam). Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er alle deegballetjes op in de vorm van een kerstboom en laat 40 min. rusten.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif de kerstboom in de oven. Bestrijk de brioches na 15 min. baktijd met 1 losgeklopte eidooier. Bak nog 5 min.
5
Hak de hazelnoten grof. Snipper de ontpitte rode peper, de lente-uitjes, de plukjes bladpeterselie en de zwarte olijven fijn. Verdeel ze over de brioches en serveer lauw of op kamertemperatuur, bij het aperitief.