⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSpaghetti met balletjes en tomatensaus
Delhaize logo
  • Spaghetti met balletjes en tomatensaus
    A

Spaghetti met balletjes en tomatensaus

door Line Couvreur
Spaghetti met balletjes en tomatensausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g varkensgehakt
  • 2 rode uien
  • 1 bussel basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 g spaghetti
  • 100 g parmigiano
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 el verse pesto
  • 1 el rietsuiker in kristalvorm
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400 g varkensgehakt
  • 2 rode uien
  • 1 bussel basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 g spaghetti
  • 100 g parmigiano
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 el verse pesto
  • 1 el rietsuiker in kristalvorm
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Fruit de fijngesnipperde uien 5 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan, met de olijfolie, de geriste oregano, tijm en rozemarijn. Voeg de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de suiker toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Laat de pesto uitlekken en meng 2 el van het meest compacte deel met het gehakt. Vorm balletjes (van de grootte van een pingpongbal), leg ze naast elkaar in de saus, zet het deksel op de pan en laat nog ± 15 min. sudderen. Breng verder op smaak.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Controleer of de balletjes gaar zijn door er eentje in 2 te snijden: ze moeten naargelang hun grootte misschien iets langer koken.
4
Giet de spaghetti af en serveer ze met de saus met balletjes. Werk de borden af met basilicumblaadjes en vergeet de geraspte parmigiano niet. Nog een paar druppeltjes tabasco voor de liefhebbers en ... klaar!
1
Fruit de fijngesnipperde uien 5 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan, met de olijfolie, de geriste oregano, tijm en rozemarijn. Voeg de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de suiker toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Laat de pesto uitlekken en meng 2 el van het meest compacte deel met het gehakt. Vorm balletjes (van de grootte van een pingpongbal), leg ze naast elkaar in de saus, zet het deksel op de pan en laat nog ± 15 min. sudderen. Breng verder op smaak.
3
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Controleer of de balletjes gaar zijn door er eentje in 2 te snijden: ze moeten naargelang hun grootte misschien iets langer koken.
4
Giet de spaghetti af en serveer ze met de saus met balletjes. Werk de borden af met basilicumblaadjes en vergeet de geraspte parmigiano niet. Nog een paar druppeltjes tabasco voor de liefhebbers en ... klaar!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 132 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 132 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 14 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 7,6 g
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Pasta | Italiaans | Chitarra
Armando Pasta | Italiaans | Chitarra
500 gr
2+2 gratis
2
19
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
1
25
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Pesto | Rood
Delhaize Pesto | Rood
100 gr
2
99
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€21,23