Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBrandade van kabeljauw en prei
Delhaize logo
  • Brandade van kabeljauw en prei

Brandade van kabeljauw en prei

Brandade van kabeljauw en prei
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 2 grote stengels prei
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes look
  • 10 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 2 grote stengels prei
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes look
  • 10 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Begin met koken

1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.
1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | IJsland
Delhaize Kabeljauwhaasje | IJsland
2 × +/- 325 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
75
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    49
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      5
      25
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2+1 gratis
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2+1 gratis
      6
      35
      Totaal:
      +/-€32,45