1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.
1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.