⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBrandade van kabeljauw en prei
Delhaize logo
  • Brandade van kabeljauw en prei

Brandade van kabeljauw en prei

Brandade van kabeljauw en prei
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 2 grote stengels prei
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes look
  • 10 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 500 g kabeljauwfilets
  • 2 grote stengels prei
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 sneetje oudbakken brood
  • 2 teentjes look
  • 10 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Begin met koken

1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.
1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden), 2 gehakte knoflookteentjes en het fijngesneden wit van 2 grote preistalen gedurende 20 min. in een kookpot met gezouten water.
2
Besprenkel 500 g kabeljauwfilets met 1 el olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C).
3
Kook 250 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel grondig onder koud water. Doe de rijst in de sauteerpan, voeg 60 g rozijnen toe en bak op een hoog vuur. Kruid naar wens.
4
Spreid het pureemengsel uit in een ovenschaal. Verkruimel 1 sneetje oud brood grof, meng het met 1 el olijfolie en strooi het over de brandade. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
5
Serveer warm, met een grote salade.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    49
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€28,81