⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBouillabaisse op de barbecue
Delhaize logo
  • Bouillabaisse op de barbecue
    A

Bouillabaisse op de barbecue

Bouillabaisse op de barbecueA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g hele bevroren garnalen
  • 400 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g gekookte krabklauwen
  • 200 g calamaresringen
  • 3 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 2 sjalotten
  • 400 g fijne tomatenpulp Mutti (1 blik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl witte vermout
  • 1 el visfond in poeder Maggi
  • peper
  • 1/2 meergranen houthakkersbrood (voor de garnituur)
  • 50 g emmental (voor de garnituur)
  • 100 g rouille (voor de garnituur)
  • 1 el ‘Fish Mix’ Market Fresh
  • 400 g hele bevroren garnalen
  • 400 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g gekookte krabklauwen
  • 200 g calamaresringen
  • 3 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 2 sjalotten
  • 400 g fijne tomatenpulp Mutti (1 blik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl witte vermout

Begin met koken

: 40 min.
1
Snijd de zeebaarsfilets en de krabklauwen in 2. Sla met een mes op de klauwstukken om ze te breken. Snijd de ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder het darmkanaal (laat de koppen heel).
2
Snipper de sjalotten en de selder, snijd de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Pers het teentje knoflook. Fruit alles in een gietijzeren stoofpan op de barbecue (of op een matig vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en de kruidenmix. Voeg de vermout en de witte wijn na 5 min. toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op de zijkant van de barbecue pruttelen.
3
Doe de vis, de schaaldieren en de calamares in de soep. Breng opnieuw aan de kook, duw de stoofpan naar de zijkant van de barbecue, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Gril intussen het brood in stukken op de barbecue.
4
Breng verder op smaak, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met het brood. Zet de rouille en geraspte emmental op tafel voor op het brood.
1
Snijd de zeebaarsfilets en de krabklauwen in 2. Sla met een mes op de klauwstukken om ze te breken. Snijd de ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder het darmkanaal (laat de koppen heel).
2
Snipper de sjalotten en de selder, snijd de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Pers het teentje knoflook. Fruit alles in een gietijzeren stoofpan op de barbecue (of op een matig vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en de kruidenmix. Voeg de vermout en de witte wijn na 5 min. toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op de zijkant van de barbecue pruttelen.
3
Doe de vis, de schaaldieren en de calamares in de soep. Breng opnieuw aan de kook, duw de stoofpan naar de zijkant van de barbecue, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Gril intussen het brood in stukken op de barbecue.
4
Breng verder op smaak, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met het brood. Zet de rouille en geraspte emmental op tafel voor op het brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 110 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 6,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 110 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 6,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,1 g
Lactose vrij
Barbecue
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cake
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Frisée
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Zeebaarsfilet
Delhaize Zeebaarsfilet
2 × +/- 216 gr
+/-€
6
69
Inktvistubes
Delhaize Inktvistubes
+/- 277 gr
+/-€
6
65
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
3 × 350 gr
Bio
    2
    29
    Tomaten | Tapenade
    Delhaize Tomaten | Tapenade
    4 × 110 gr
    2
    19
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2
    75
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Vermouth | Bianco | 15% alc
    Martini Vermouth | Bianco | 15% alc
    75 cl
    2de tegen -40%
    7
    79
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Brioche | Gesneden
    Harrys Brioche | Gesneden
    485 gr
    5
    99
    Emmental | Geraspt
    Dilea Emmental | Geraspt
    100 gr
    2de tegen -50%
    2
    45
    Rouille | Fijn
    Quality Food Products Rouille | Fijn
    185 gr
    5
    15

    Reeds in je keuken

    Fijngesneden look
    Delhaize Fijngesneden look
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    75
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€86,29