1
Pel de sjalotten en snijd ze in 2. Leg ze op hun snijkant in een stoofpan met de olijfolie. Voeg 3 el sinaasappelsap toe, zet het deksel op de pan en laat daarna 10 min. op een zacht vuurtje konfijten. Voeg de in plakjes gesneden en ontpitte kumquats toe. Laat 5 min. zonder deksel doorkoken, tot alles gekaramelliseerd is. Kruid met zout en peper.
2
Giet de kippenfond in een steelpan. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe, samen met het sap van de ½ citroen, de suiker, de sojasaus, de kaneel, de steranijzen, de jeneverbessen en de korianderen mosterdzaadjes. Laat op een matig vuurtje tot een stroperige saus inkoken.
3
Snijd intussen het vet van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze, op de velkant, in een hete braadpan. Laat het vet op een zacht vuurtje smelten en giet het geleidelijk aan weg. Draai de eendenborsten om, zodra het vel mooi goudbruin en krokant is. Laat nog 5 min. op een matig vuurtje garen. Kruid met peper en zout. Leg ze op een plank, bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Snijd de eendenborsten in sneetjes en serveer ze met de saus, de sjalotten en de kumquats. Bestuif met wat Espelettepeper en serveer er aardappelpuree bij.
1
Pel de sjalotten en snijd ze in 2. Leg ze op hun snijkant in een stoofpan met de olijfolie. Voeg 3 el sinaasappelsap toe, zet het deksel op de pan en laat daarna 10 min. op een zacht vuurtje konfijten. Voeg de in plakjes gesneden en ontpitte kumquats toe. Laat 5 min. zonder deksel doorkoken, tot alles gekaramelliseerd is. Kruid met zout en peper.
2
Giet de kippenfond in een steelpan. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe, samen met het sap van de ½ citroen, de suiker, de sojasaus, de kaneel, de steranijzen, de jeneverbessen en de korianderen mosterdzaadjes. Laat op een matig vuurtje tot een stroperige saus inkoken.
3
Snijd intussen het vet van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze, op de velkant, in een hete braadpan. Laat het vet op een zacht vuurtje smelten en giet het geleidelijk aan weg. Draai de eendenborsten om, zodra het vel mooi goudbruin en krokant is. Laat nog 5 min. op een matig vuurtje garen. Kruid met peper en zout. Leg ze op een plank, bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Snijd de eendenborsten in sneetjes en serveer ze met de saus, de sjalotten en de kumquats. Bestuif met wat Espelettepeper en serveer er aardappelpuree bij.