1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
2
Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het braadvocht en schuif 20 min. in het onderste deel van de oven (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal ± 30 min.).
3
Laat de rosbief 5 min. rusten, snijd hem in sneetjes en serveer met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
2
Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het braadvocht en schuif 20 min. in het onderste deel van de oven (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal ± 30 min.).
3
Laat de rosbief 5 min. rusten, snijd hem in sneetjes en serveer met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.