Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRosbief, wortelen en krieltjes uit de oven
Delhaize logo
  • Rosbief, wortelen en krieltjes uit de oven
    A

Rosbief, wortelen en krieltjes uit de oven

Rosbief, wortelen en krieltjes uit de ovenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 rosbief van 1,2 kg
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 kg krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • 1 rosbief van 1,2 kg
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 kg krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 20 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
2
Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het braadvocht en schuif 20 min. in het onderste deel van de oven (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal ± 30 min.).
3
Laat de rosbief 5 min. rusten, snijd hem in sneetjes en serveer met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
2
Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het braadvocht en schuif 20 min. in het onderste deel van de oven (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal ± 30 min.).
3
Laat de rosbief 5 min. rusten, snijd hem in sneetjes en serveer met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.
Nutritionele informatie
A
Energie: 562 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Rosbief
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€16,72