⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBlinde vinken met groene olijven
Delhaize logo
  • Blinde vinken met groene olijven
    A

Blinde vinken met groene olijven

Blinde vinken met groene olijvenA
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 700 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 100 g schijfjes olijven (culinaire mix)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 19 cl kalfsfond
  • 1 g boter
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 700 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 100 g schijfjes olijven (culinaire mix)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 19 cl kalfsfond
  • 1 g boter
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 lente-uitjes

Begin met koken

: 25 min
1
Meng de olijven met de geperste knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, de fijngesnipperde uitjes en peper.
2
Verdeel deze bereiding over de kalfslapjes en rol ze op. Steek vast met tandenstokers.
3
Bak de kalfsvinken aan alle kanten goudbruin in een sauteuse met de boter en de olie op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg dan de witte wijn toe en de kalfsfond, roer de bakresten los en laat 12 minuten op zacht vuur sudderen, draai de rolletjes af en toe om.
4
Voeg het bindmiddel toe, het citroensap en 2 eetlepels gehakte peterselie. Laat nog 2 minuten sudderen.
5
Serveer warm met verse pasta en een groene groente (courgettes, broccoli, sperziebonen, asperges).
1
Meng de olijven met de geperste knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, de fijngesnipperde uitjes en peper.
2
Verdeel deze bereiding over de kalfslapjes en rol ze op. Steek vast met tandenstokers.
3
Bak de kalfsvinken aan alle kanten goudbruin in een sauteuse met de boter en de olie op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg dan de witte wijn toe en de kalfsfond, roer de bakresten los en laat 12 minuten op zacht vuur sudderen, draai de rolletjes af en toe om.
4
Voeg het bindmiddel toe, het citroensap en 2 eetlepels gehakte peterselie. Laat nog 2 minuten sudderen.
5
Serveer warm met verse pasta en een groene groente (courgettes, broccoli, sperziebonen, asperges).
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 113; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 394,37
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 113; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 394,37
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht