⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenThaise salade met kipbrochettes en pindanoten
Delhaize logo
  • Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten

Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenborstfilets
  • 100 g sojascheuten
  • 1 teentje knoflook
  • koriander
  • 1 potje sataysaus
  • 1 el zelfgemaakte gembersiroop
  • 100 g gemberwortel
  • 400 g rietsuiker
  • 3 dl water
  • 2 komkommers
  • 2 wortelen
  • 1/2 pilipili
  • 1 limoen
  • peper
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 600 g kippenborstfilets
  • 100 g sojascheuten
  • 1 teentje knoflook
  • koriander
  • 1 potje sataysaus
  • 1 el zelfgemaakte gembersiroop
  • 100 g gemberwortel
  • 400 g rietsuiker
  • 3 dl water
  • 2 komkommers
  • 2 wortelen
  • 1/2 pilipili
  • 1 limoen
  • peper
  • 1/2 citroen (het sap)

Begin met koken

: 60 min + 25 min
1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 min inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water (voor 4 porties) en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 min.
4
Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers de knoflook en meng met het sap van de limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 min.
5
Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 min inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water (voor 4 porties) en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 min.
4
Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers de knoflook en meng met het sap van de limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 min.
5
Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.
Nutritionele informatie
Energie: 286 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gember siroop
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Sojascheuten | Bio
Delhaize Sojascheuten | Bio
100 gr
Bio
    1
    55
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Satésaus | Javaanse Pinda | 400 g
    Conimex Satésaus | Javaanse Pinda | 400 g
    400 gr
    3
    05
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
      500 gr
      1
      59
      Komkommer
      Delhaize Komkommer
      1 st
      0
      99
      Wortelen | Bos | Verpakt
      Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19
      Kruiden | Pili - Pili | Molen
      Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
      37 gr
      3
      85
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €27,14