1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 min inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water (voor 4 porties) en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 min.
4
Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers de knoflook en meng met het sap van de limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 min.
5
Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.
1
Bereid de gembersiroop. Schil de gemberwortel en rasp. Breng het water aan de kook. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 min pruttelen op een zacht vuur met het deksel op het potje. Zeef het geparfumeerde water en breng opnieuw aan de kook. Voeg de suiker toe en laat ± 30 min inkoken tot de helft op een zacht vuur. Giet het citroensap erbij, meng en giet in een gesteriliseerde bokaal. Bewaar op een donkere koele plek.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snijd elke kipfilet in 4 lange repen en rijg elk reepje op een satéstokje. Meng 2 el sataysaus met 2 el water (voor 4 porties) en bestrijk de kipsatés ermee. Bak de satés gaar in de oven gedurende 20 min.
4
Schil de wortelen en snijd in hele fijne julienne. Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer eveneens in fijne julienne. Neem een kom en meng er de julienne in samen met de sojascheuten. Pers de knoflook en meng met het sap van de limoen, de gembersiroop en de pilipili. Roer goed en laat de salade in de dressing marineren gedurende minstens 5 min.
5
Serveer de salade bij de kipsatés en geef er wat extra sataysaus bij. Werk af met enkele blaadjes koriander en een schijfje limoen. Breng op smaak met peper en zout.