1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gehakt tot kleine balletjes van de grootte van een kers. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de gehaktballetjes één voor één op. Schuif ze 10 min. in de oven.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze ± 15 min. in kokend water.
3
Snijd intussen de wortelen in schijfjes en snipper de prei. Fruit ze 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Bestuif met de bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 8 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, vervolgens de balletjes en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snijd de champignons in 4 en fruit ze in een braadpan met 1 el olie en een scheutje citroensap, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in de stoofpan en giet er ook de room bij. Laat 2 min. sudderen en haal de pan van het vuur.
5
Klop 1 eidooier stevig op met een pollepel kookvocht, giet in de stoofpan en meng. Breng verder op smaak en voeg een beetje citroensap toe. Dien heel warm op, met de natuuraardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gehakt tot kleine balletjes van de grootte van een kers. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de gehaktballetjes één voor één op. Schuif ze 10 min. in de oven.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze ± 15 min. in kokend water.
3
Snijd intussen de wortelen in schijfjes en snipper de prei. Fruit ze 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Bestuif met de bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 8 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, vervolgens de balletjes en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snijd de champignons in 4 en fruit ze in een braadpan met 1 el olie en een scheutje citroensap, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in de stoofpan en giet er ook de room bij. Laat 2 min. sudderen en haal de pan van het vuur.
5
Klop 1 eidooier stevig op met een pollepel kookvocht, giet in de stoofpan en meng. Breng verder op smaak en voeg een beetje citroensap toe. Dien heel warm op, met de natuuraardappelen.