⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBlanquette van varkensballetjes
Delhaize logo
  • Blanquette van varkensballetjes
    C

Blanquette van varkensballetjes

Blanquette van varkensballetjesC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g gekruid varkensgehakt
  • 1 eidooier
  • 250 g witte champignons
  • 2 wortelen
  • 1 preistok
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • 500 g aardappelen alle gebruik
  • 20 cl room met 20% v.g.
  • 4 afgestreken el bloem
  • 100 g uien in azijn
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout
  • 750 g gekruid varkensgehakt
  • 1 eidooier
  • 250 g witte champignons
  • 2 wortelen
  • 1 preistok
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • 500 g aardappelen alle gebruik
  • 20 cl room met 20% v.g.
  • 4 afgestreken el bloem
  • 100 g uien in azijn
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gehakt tot kleine balletjes van de grootte van een kers. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de gehaktballetjes één voor één op. Schuif ze 10 min. in de oven.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze ± 15 min. in kokend water.
3
Snijd intussen de wortelen in schijfjes en snipper de prei. Fruit ze 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Bestuif met de bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 8 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, vervolgens de balletjes en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snijd de champignons in 4 en fruit ze in een braadpan met 1 el olie en een scheutje citroensap, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in de stoofpan en giet er ook de room bij. Laat 2 min. sudderen en haal de pan van het vuur.
5
Klop 1 eidooier stevig op met een pollepel kookvocht, giet in de stoofpan en meng. Breng verder op smaak en voeg een beetje citroensap toe. Dien heel warm op, met de natuuraardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gehakt tot kleine balletjes van de grootte van een kers. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de gehaktballetjes één voor één op. Schuif ze 10 min. in de oven.
2
Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze ± 15 min. in kokend water.
3
Snijd intussen de wortelen in schijfjes en snipper de prei. Fruit ze 2 min. in een stoofpan, met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Bestuif met de bloem, meng 1 min. en giet er, al mengend, beetje bij beetje 8 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, vervolgens de balletjes en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
4
Snijd de champignons in 4 en fruit ze in een braadpan met 1 el olie en een scheutje citroensap, tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in de stoofpan en giet er ook de room bij. Laat 2 min. sudderen en haal de pan van het vuur.
5
Klop 1 eidooier stevig op met een pollepel kookvocht, giet in de stoofpan en meng. Breng verder op smaak en voeg een beetje citroensap toe. Dien heel warm op, met de natuuraardappelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7,8 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Prei
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Uitjes | Zoetzuur
Delhaize Uitjes | Zoetzuur
190 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€18,38