Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTagliatelle met gegrilde kerstomaten, champignons, parmigianocrème en olijvenpoeder
Delhaize logo
  • Tagliatelle met gegrilde kerstomaten, champignons, parmigianocrème en olijvenpoeder
    C

Tagliatelle met gegrilde kerstomaten, champignons, parmigianocrème en olijvenpoeder

door Line Couvreur
Tagliatelle met gegrilde kerstomaten, champignons, parmigianocrème en olijvenpoederC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 kg kerstomaten
  • 500 g witte champignons
  • 1 citroen
  • 1 bussel basilicum
  • 800 g tagliatelle
  • 5 dl room met 35% V.G.
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 blik ontpitte zwarte olijven (180 g netto)
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg kerstomaten
  • 500 g witte champignons
  • 1 citroen
  • 1 bussel basilicum
  • 800 g tagliatelle
  • 5 dl room met 35% V.G.
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 blik ontpitte zwarte olijven (180 g netto)
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min. (+ 4u baktijd en droogtijd voor de olijven)
1
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier en verdeel ze over de ovenplaat. Laat ze 4 u in de oven drogen. Laat de olijven afkoelen en vermaal ze in de hakmolen tot poeder.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze in met een scherp mes. Meng ze met 6 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi met suiker. Schuif de tomaten 30 min. in de oven.
3
Rasp de citroenzeste fijn en houd apart. Snipper de champignons en fruit ze in een grote braadpan, met 4 el olijfolie en het sap van de citroen.
4
Warm de room op. Voeg de geraspte parmigiano toe en meng op een zacht vuurtje tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
5
Kook de tagliatelle intussen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de saus.
6
Dresseer de tagliatelle op de borden, voeg de tomaten toe en de champignons. Werk af met basilicum, de vermalen olijven en de citroenzeste en serveer.
7
Tip: Om je oven niet enkel voor dit recept 4 u lang aan te laten, kun je ineens een grote hoeveelheid olijvenpoeder maken. Bewaar het in een bokaal en gebruik het in een vinaigrette, op mozzarella, in een risotto...
1
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier en verdeel ze over de ovenplaat. Laat ze 4 u in de oven drogen. Laat de olijven afkoelen en vermaal ze in de hakmolen tot poeder.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze in met een scherp mes. Meng ze met 6 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi met suiker. Schuif de tomaten 30 min. in de oven.
3
Rasp de citroenzeste fijn en houd apart. Snipper de champignons en fruit ze in een grote braadpan, met 4 el olijfolie en het sap van de citroen.
4
Warm de room op. Voeg de geraspte parmigiano toe en meng op een zacht vuurtje tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
5
Kook de tagliatelle intussen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de saus.
6
Dresseer de tagliatelle op de borden, voeg de tomaten toe en de champignons. Werk af met basilicum, de vermalen olijven en de citroenzeste en serveer.
7
Tip: Om je oven niet enkel voor dit recept 4 u lang aan te laten, kun je ineens een grote hoeveelheid olijvenpoeder maken. Bewaar het in een bokaal en gebruik het in een vinaigrette, op mozzarella, in een risotto...
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 14,3 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 14,3 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,5 g
Vegetarisch