1
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier en verdeel ze over de ovenplaat. Laat ze 4 u in de oven drogen. Laat de olijven afkoelen en vermaal ze in de hakmolen tot poeder.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze in met een scherp mes. Meng ze met 6 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi met suiker. Schuif de tomaten 30 min. in de oven.
3
Rasp de citroenzeste fijn en houd apart. Snipper de champignons en fruit ze in een grote braadpan, met 4 el olijfolie en het sap van de citroen.
4
Warm de room op. Voeg de geraspte parmigiano toe en meng op een zacht vuurtje tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
5
Kook de tagliatelle intussen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de saus.
6
Dresseer de tagliatelle op de borden, voeg de tomaten toe en de champignons. Werk af met basilicum, de vermalen olijven en de citroenzeste en serveer.
7
Tip: Om je oven niet enkel voor dit recept 4 u lang aan te laten, kun je ineens een grote hoeveelheid olijvenpoeder maken. Bewaar het in een bokaal en gebruik het in een vinaigrette, op mozzarella, in een risotto...
1
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Laat de olijven uitlekken, dep ze zo droog mogelijk met keukenpapier en verdeel ze over de ovenplaat. Laat ze 4 u in de oven drogen. Laat de olijven afkoelen en vermaal ze in de hakmolen tot poeder.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze in met een scherp mes. Meng ze met 6 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi met suiker. Schuif de tomaten 30 min. in de oven.
3
Rasp de citroenzeste fijn en houd apart. Snipper de champignons en fruit ze in een grote braadpan, met 4 el olijfolie en het sap van de citroen.
4
Warm de room op. Voeg de geraspte parmigiano toe en meng op een zacht vuurtje tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
5
Kook de tagliatelle intussen volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met de saus.
6
Dresseer de tagliatelle op de borden, voeg de tomaten toe en de champignons. Werk af met basilicum, de vermalen olijven en de citroenzeste en serveer.
7
Tip: Om je oven niet enkel voor dit recept 4 u lang aan te laten, kun je ineens een grote hoeveelheid olijvenpoeder maken. Bewaar het in een bokaal en gebruik het in een vinaigrette, op mozzarella, in een risotto...