1
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende enkele minuten op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Schep er de kip in blokjes bij, zodra de ui en de knoflook lichtjes kleuren, en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.
2
Snipper intussen de champignons en bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet er de room bij en laat sudderen, tot de room een beetje indikt.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (laat het deeg op zijn bakpapier of vet de vorm in) en prik er wat gaatjes in met een vork.
4
Meng de kip en de champignons, breng verder op smaak en verdeel over de taartbodem. Strijk alles glad en overgiet met de losgeklopte en licht gekruide eieren. Bestrooi met geraspte emmental en voeg de hele kerstomaten toe. Schuif 25 à 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een slaatje. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende enkele minuten op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Schep er de kip in blokjes bij, zodra de ui en de knoflook lichtjes kleuren, en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.
2
Snipper intussen de champignons en bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet er de room bij en laat sudderen, tot de room een beetje indikt.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (laat het deeg op zijn bakpapier of vet de vorm in) en prik er wat gaatjes in met een vork.
4
Meng de kip en de champignons, breng verder op smaak en verdeel over de taartbodem. Strijk alles glad en overgiet met de losgeklopte en licht gekruide eieren. Bestrooi met geraspte emmental en voeg de hele kerstomaten toe. Schuif 25 à 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een slaatje. Smakelijk!