⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBladerdeegquiche met kip, kaas en champignons
Delhaize logo
  • Bladerdeegquiche met kip, kaas en champignons
    C

Bladerdeegquiche met kip, kaas en champignons

Bladerdeegquiche met kip, kaas en champignonsC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 filets kippenborstfilets
  • 4 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 plak bladerdeeg
  • 200 g geraspte emmental
  • 2 dl verdunde room light met 7% v.g.
  • 2 el olijfolie
  • 15 g boter
  • peper
  • zout
  • 2 filets kippenborstfilets
  • 4 eieren
  • 250 g witte champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 plak bladerdeeg
  • 200 g geraspte emmental
  • 2 dl verdunde room light met 7% v.g.
  • 2 el olijfolie
  • 15 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende enkele minuten op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Schep er de kip in blokjes bij, zodra de ui en de knoflook lichtjes kleuren, en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.
2
Snipper intussen de champignons en bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet er de room bij en laat sudderen, tot de room een beetje indikt.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (laat het deeg op zijn bakpapier of vet de vorm in) en prik er wat gaatjes in met een vork.
4
Meng de kip en de champignons, breng verder op smaak en verdeel over de taartbodem. Strijk alles glad en overgiet met de losgeklopte en licht gekruide eieren. Bestrooi met geraspte emmental en voeg de hele kerstomaten toe. Schuif 25 à 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een slaatje. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende enkele minuten op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Schep er de kip in blokjes bij, zodra de ui en de knoflook lichtjes kleuren, en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.
2
Snipper intussen de champignons en bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Giet er de room bij en laat sudderen, tot de room een beetje indikt.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (laat het deeg op zijn bakpapier of vet de vorm in) en prik er wat gaatjes in met een vork.
4
Meng de kip en de champignons, breng verder op smaak en verdeel over de taartbodem. Strijk alles glad en overgiet met de losgeklopte en licht gekruide eieren. Bestrooi met geraspte emmental en voeg de hele kerstomaten toe. Schuif 25 à 30 min. in de oven.
5
Dien warm op met een slaatje. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 11,3 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 11,3 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,1 g
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio
Delhaize Filet | Kip | Bio
+/- 300 gr
Bio
    +/-€
    7
    50
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Witte champignons | Belgisch
    Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    1
    49
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
    Bladerdeeg
    Herta Bladerdeeg
    230 gr
    2de tegen -50%
    1
    99
    Emmental | Geraspt
    Dilea Emmental | Geraspt
    2 × 100 gr
    2de tegen -50%
    2
    45
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€21,95