1
Verhit een nootje boer en 2/3de van de olie in een grote braadpan. Bak er de kalkoenstukken op hoog vuur in aan (1 keer herhalen zal nodig zijn om alle stukken te kunnen bakken). Kruid met peper en zout en leg in een grote cocotte. Zet apart.
2
Snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en snij de ontpitte tomaten in stukken. Laat in de braadpan waarin de kalkoen gebakken heeft, stoven op zacht vuur. Voeg 1/3de van de olie bij, het kruidentuiltje, 1/2de van het kerriepoeder en de kruidnagel. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
3
Voeg bij in de cocotte met de kalkoen en voeg het water en het verkruimeld bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 U zacht koken op heel zacht vuur. Draai regelmatig de stukken om.
4
Schil de helft van de sinaasappels op tot het vruchtvlees en snij in schijfjes.
5
Snij de fijne zeste van 1/4de van de sinaasappels in staafjes en zet opzij. Pers het sap uit deze sinaasappels, evenals uit de resterende sinaasappels.
6
Leg de gebraden kalkoenstukken ope en schotel en hou warm (in de oven). Zeef het braadvocht en bewaar 20 cl. Giet deze 20 cl in de cocotte met het sinaasappelsap, de room, de suiker, 1/2de van het kerriepoeder, het bindmiddel en de staafjes zeste. Breng op matig vuur aan de kook en laat 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de sinaasappelschijven toe en verwarm nog 1 min.
7
Dien de kalkoen op met wat saus en de sinaasappelschijven. Serveer met aardappelbrochettes met spek of een mengeling van witte en wilde rijst.
1
Verhit een nootje boer en 2/3de van de olie in een grote braadpan. Bak er de kalkoenstukken op hoog vuur in aan (1 keer herhalen zal nodig zijn om alle stukken te kunnen bakken). Kruid met peper en zout en leg in een grote cocotte. Zet apart.
2
Snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en snij de ontpitte tomaten in stukken. Laat in de braadpan waarin de kalkoen gebakken heeft, stoven op zacht vuur. Voeg 1/3de van de olie bij, het kruidentuiltje, 1/2de van het kerriepoeder en de kruidnagel. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
3
Voeg bij in de cocotte met de kalkoen en voeg het water en het verkruimeld bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 U zacht koken op heel zacht vuur. Draai regelmatig de stukken om.
4
Schil de helft van de sinaasappels op tot het vruchtvlees en snij in schijfjes.
5
Snij de fijne zeste van 1/4de van de sinaasappels in staafjes en zet opzij. Pers het sap uit deze sinaasappels, evenals uit de resterende sinaasappels.
6
Leg de gebraden kalkoenstukken ope en schotel en hou warm (in de oven). Zeef het braadvocht en bewaar 20 cl. Giet deze 20 cl in de cocotte met het sinaasappelsap, de room, de suiker, 1/2de van het kerriepoeder, het bindmiddel en de staafjes zeste. Breng op matig vuur aan de kook en laat 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de sinaasappelschijven toe en verwarm nog 1 min.
7
Dien de kalkoen op met wat saus en de sinaasappelschijven. Serveer met aardappelbrochettes met spek of een mengeling van witte en wilde rijst.