⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalkoen met sinaasappel en kerrie
Delhaize logo
  • Kalkoen met sinaasappel en kerrie
    A

Kalkoen met sinaasappel en kerrie

Kalkoen met sinaasappel en kerrieA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 8 kalkoenbout
  • verse rozemarijn
  • 200 g ontbijtspek
  • 650 g kleine krielaardappelen
  • zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kruidnagel
  • 3 el olijfolie
  • 10 g boter
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 3 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 20 cl room
  • 2 c à s rases afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 20 cl Bordeaux Blanc Moelleux
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 8 sinaasappel
  • 2 afgestreken el griessuiker
  • peper
  • 50 cl water
  • 8 kalkoenbout
  • verse rozemarijn
  • 200 g ontbijtspek
  • 650 g kleine krielaardappelen
  • zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kruidnagel
  • 3 el olijfolie
  • 10 g boter
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 3 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 20 cl room
  • 2 c à s rases afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 20 cl Bordeaux Blanc Moelleux
  • 2 tomaten

Begin met koken

1
Verhit een nootje boer en 2/3de van de olie in een grote braadpan. Bak er de kalkoenstukken op hoog vuur in aan (1 keer herhalen zal nodig zijn om alle stukken te kunnen bakken). Kruid met peper en zout en leg in een grote cocotte. Zet apart.
2
Snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en snij de ontpitte tomaten in stukken. Laat in de braadpan waarin de kalkoen gebakken heeft, stoven op zacht vuur. Voeg 1/3de van de olie bij, het kruidentuiltje, 1/2de van het kerriepoeder en de kruidnagel. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
3
Voeg bij in de cocotte met de kalkoen en voeg het water en het verkruimeld bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 U zacht koken op heel zacht vuur. Draai regelmatig de stukken om.
4
Schil de helft van de sinaasappels op tot het vruchtvlees en snij in schijfjes.
5
Snij de fijne zeste van 1/4de van de sinaasappels in staafjes en zet opzij. Pers het sap uit deze sinaasappels, evenals uit de resterende sinaasappels.
6
Leg de gebraden kalkoenstukken ope en schotel en hou warm (in de oven). Zeef het braadvocht en bewaar 20 cl. Giet deze 20 cl in de cocotte met het sinaasappelsap, de room, de suiker, 1/2de van het kerriepoeder, het bindmiddel en de staafjes zeste. Breng op matig vuur aan de kook en laat 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de sinaasappelschijven toe en verwarm nog 1 min.
7
Dien de kalkoen op met wat saus en de sinaasappelschijven. Serveer met aardappelbrochettes met spek of een mengeling van witte en wilde rijst.
1
Verhit een nootje boer en 2/3de van de olie in een grote braadpan. Bak er de kalkoenstukken op hoog vuur in aan (1 keer herhalen zal nodig zijn om alle stukken te kunnen bakken). Kruid met peper en zout en leg in een grote cocotte. Zet apart.
2
Snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en snij de ontpitte tomaten in stukken. Laat in de braadpan waarin de kalkoen gebakken heeft, stoven op zacht vuur. Voeg 1/3de van de olie bij, het kruidentuiltje, 1/2de van het kerriepoeder en de kruidnagel. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
3
Voeg bij in de cocotte met de kalkoen en voeg het water en het verkruimeld bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 U zacht koken op heel zacht vuur. Draai regelmatig de stukken om.
4
Schil de helft van de sinaasappels op tot het vruchtvlees en snij in schijfjes.
5
Snij de fijne zeste van 1/4de van de sinaasappels in staafjes en zet opzij. Pers het sap uit deze sinaasappels, evenals uit de resterende sinaasappels.
6
Leg de gebraden kalkoenstukken ope en schotel en hou warm (in de oven). Zeef het braadvocht en bewaar 20 cl. Giet deze 20 cl in de cocotte met het sinaasappelsap, de room, de suiker, 1/2de van het kerriepoeder, het bindmiddel en de staafjes zeste. Breng op matig vuur aan de kook en laat 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de sinaasappelschijven toe en verwarm nog 1 min.
7
Dien de kalkoen op met wat saus en de sinaasappelschijven. Serveer met aardappelbrochettes met spek of een mengeling van witte en wilde rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 706,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 117; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 706,56
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zoete wijn
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
2 × +/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
+/-€62,55

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.