Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRundergehaktballetjes met chili
Delhaize logo
  • Rundergehaktballetjes met chili

Rundergehaktballetjes met chili

Rundergehaktballetjes met chili
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • chilipoeder
  • zout
  • peper
  • 250 g basmatirijst
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • verse koriander
  • korianderpoeder
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • 600 g rundergehakt niet gekruid
  • 1 el azijn
  • 6 el olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 ei
  • 400 g rode bonen (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • chilipoeder
  • zout
  • peper
  • 250 g basmatirijst
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • verse koriander
  • korianderpoeder
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • 600 g rundergehakt niet gekruid
  • 1 el azijn
  • 6 el olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 1 el tomatenpuree

Begin met koken

: 35 min
1
Bak in een sauteuse de gehakte ui en de in blokjes gesneden paprika aan in 4 eetlepels olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Voeg aan het rundergehakt het ei toe, de tomatenpuree, het paneermeel, 3 eetlepels gehakte koriander, chilipoeder, peper en zout. Meng zorgvuldig tot een homogene bereiding.
3
Bestrooi de ui en paprika naar eigen smaak met de specerijen (komijn, koriander, chili en paprika). Roer 1 minuut, Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur.
4
Rol van het bereide gehakt balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
5
Kook intussen de basmatirijst (zie verpakking) en maak de salade klaar met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
6
Spoel de rode bonen goed onder koud water en doe ze bij in de sauteuse. Voeg ook de balletjes toe en laat dan nog 5 minuten sudderen.
7
Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de rijst, de salade en de geraspte cheddar.
1
Bak in een sauteuse de gehakte ui en de in blokjes gesneden paprika aan in 4 eetlepels olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Voeg aan het rundergehakt het ei toe, de tomatenpuree, het paneermeel, 3 eetlepels gehakte koriander, chilipoeder, peper en zout. Meng zorgvuldig tot een homogene bereiding.
3
Bestrooi de ui en paprika naar eigen smaak met de specerijen (komijn, koriander, chili en paprika). Roer 1 minuut, Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur.
4
Rol van het bereide gehakt balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
5
Kook intussen de basmatirijst (zie verpakking) en maak de salade klaar met de Romeinse sla, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en zout.
6
Spoel de rode bonen goed onder koud water en doe ze bij in de sauteuse. Voeg ook de balletjes toe en laat dan nog 5 minuten sudderen.
7
Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de rijst, de salade en de geraspte cheddar.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht