⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood
Delhaize logo
  • Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 2 dl room
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 1 el honing
  • 1,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 1 draai van de ‘Chili Explosion’-molen Santa Maria
  • peper
  • 1 ei
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 2 dl room
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 1 el honing
  • 1,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 1 draai van de ‘Chili Explosion’-molen Santa Maria
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 8 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegvierkantjes met hun bakpapier op de ovenplaat. Bedek ze met bakpapier en leg er een bakplaat bovenop. Bak ze 12 min. in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
2
Snijd de witloofstronkjes intussen in 2 en doe ze in een braadpan met water, honing en boter. Bak ze op een matig vuurtje, tot het water verdampt is. Laat ze nog verder bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout.
3
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een andere braadpan met water, tijm en boter. Bak op een matig vuurtje tot het water verdampt is, en laat ze nog bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg de room toe, breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afkoelen en voeg dan het ei en de parmigiano toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Verdeel deze bereiding over de stukjes bladerdeeg, schik er het witloof bovenop en bak 8 min. goudbruin in de oven op 180°C.
5
Geef een draai van de kruidenmolen op de taartjes en dien warm op, afgewerkt met een beetje tijm.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegvierkantjes met hun bakpapier op de ovenplaat. Bedek ze met bakpapier en leg er een bakplaat bovenop. Bak ze 12 min. in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
2
Snijd de witloofstronkjes intussen in 2 en doe ze in een braadpan met water, honing en boter. Bak ze op een matig vuurtje, tot het water verdampt is. Laat ze nog verder bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout.
3
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een andere braadpan met water, tijm en boter. Bak op een matig vuurtje tot het water verdampt is, en laat ze nog bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg de room toe, breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afkoelen en voeg dan het ei en de parmigiano toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Verdeel deze bereiding over de stukjes bladerdeeg, schik er het witloof bovenop en bak 8 min. goudbruin in de oven op 180°C.
5
Geef een draai van de kruidenmolen op de taartjes en dien warm op, afgewerkt met een beetje tijm.
Nutritionele informatie
Energie: 597 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
Delhaize Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
40 gr
4
59
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
4 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Honing | Bio
Delhaize Honing | Bio
340 gr
Bio
    2
    65
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2
    75
    Sauce | Chili | Sweetened
    Delhaize Sauce | Chili | Sweetened
    23,6 cl
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €29,06