1
Meng het vlees met 1 kl komijn, de koriander, de kaneel, peper en zout. Vorm 12 gehaktballetjes en bak ze zachtjes goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking en spoel hem onder koud water.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk lichtjes en snijd hem in stukken. Kook alles 5 min. in kokend gezouten water, giet af en dompel in ijskoud water.
4
Rasp de rode bieten en meng ze met 2 el olijfolie, de yoghurt, 1 kl komijn, peper en zout. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>.
5
Mix de ontdooide spinazie fijn met de peterselie en 3 el olijfolie.
6
Meng deze puree met de koude rijst, een beetje geraspte citroenzeste en het citroensap. Voeg de ontdooide erwten toe, de broccoli en breng verder op smaak. Serveer met de balletjes en de saus.
1
Meng het vlees met 1 kl komijn, de koriander, de kaneel, peper en zout. Vorm 12 gehaktballetjes en bak ze zachtjes goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking en spoel hem onder koud water.
3
Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk lichtjes en snijd hem in stukken. Kook alles 5 min. in kokend gezouten water, giet af en dompel in ijskoud water.
4
Rasp de rode bieten en meng ze met 2 el olijfolie, de yoghurt, 1 kl komijn, peper en zout. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt)</em>.
5
Mix de ontdooide spinazie fijn met de peterselie en 3 el olijfolie.
6
Meng deze puree met de koude rijst, een beetje geraspte citroenzeste en het citroensap. Voeg de ontdooide erwten toe, de broccoli en breng verder op smaak. Serveer met de balletjes en de saus.