Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjestajine met geroosterde tomaten
Delhaize logo
  • Balletjestajine met geroosterde tomaten
    A

Balletjestajine met geroosterde tomaten

Balletjestajine met geroosterde tomatenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 3 eieren
  • 500 g kerstomaten
  • 3 rode uien
  • 3 blikken gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 50 g witte amandelen
  • 250 g yoghurt op Griekse wijze
  • 2 afgestreken el fijne suiker
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes munt
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 2 el korianderpoeder
  • 1,5 el komijnpoeder
  • 3 afgestreken kl kaneelpoeder
  • 1 el Espelette-piment
  • peper
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 3 eieren
  • 500 g kerstomaten
  • 3 rode uien
  • 3 blikken gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 50 g witte amandelen
  • 250 g yoghurt op Griekse wijze
  • 2 afgestreken el fijne suiker
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes munt
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal. Prik er met een vork in, besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestuif ze met suiker en zout. Rooster ze 15 min. in de oven.
2
Rits de blaadjes van de tijm, de rozemarijn en de oregano. Snijd de uien in reepjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met 4 el olijfolie. Meng de uien 1 min. met de geperste teentjes knoflook, 1 el korianderpoeder, 1 el komijn, 2 kl kaneel, 1/2 el Espelettepeper, zout, de tijm, de rozemarijn en de oregano. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kneed het gehakt met 1 ei, 1 el korianderpoeder, 1/2 el komijn, 1 kl kaneel, 1/2 el Espelettepeper en de grofgehakte amandelen. Breng verder op smaak. Rol tot balletjes en leg ze voorzichtig in de saus, zonder ze te stapelen. Bedek de balletjes volledig met saus. Laat ze 20 min. of meer pruttelen, naargelang hun grootte.
4
Hak 4 takjes munt en koriander fijn. Meng ze met de yoghurt, peper en zout.
5
Klop 2 eieren los en giet ze langzaam in de saus. Laat nog 2 min. pruttelen. Voeg de geroosterde tomaten toe en werk af met munt en koriander. Dien warm op, met de yoghurt en brood.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal. Prik er met een vork in, besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestuif ze met suiker en zout. Rooster ze 15 min. in de oven.
2
Rits de blaadjes van de tijm, de rozemarijn en de oregano. Snijd de uien in reepjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met 4 el olijfolie. Meng de uien 1 min. met de geperste teentjes knoflook, 1 el korianderpoeder, 1 el komijn, 2 kl kaneel, 1/2 el Espelettepeper, zout, de tijm, de rozemarijn en de oregano. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Kneed het gehakt met 1 ei, 1 el korianderpoeder, 1/2 el komijn, 1 kl kaneel, 1/2 el Espelettepeper en de grofgehakte amandelen. Breng verder op smaak. Rol tot balletjes en leg ze voorzichtig in de saus, zonder ze te stapelen. Bedek de balletjes volledig met saus. Laat ze 20 min. of meer pruttelen, naargelang hun grootte.
4
Hak 4 takjes munt en koriander fijn. Meng ze met de yoghurt, peper en zout.
5
Klop 2 eieren los en giet ze langzaam in de saus. Laat nog 2 min. pruttelen. Voeg de geroosterde tomaten toe en werk af met munt en koriander. Dien warm op, met de yoghurt en brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 487; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 974,49
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 487; energie (kCal): 117; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 974,49
Orientaals
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht