⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees in een kruidenkorst
Delhaize logo
A

Tagliata van rundvlees in een kruidenkorst

Tagliata van rundvlees in een kruidenkorstA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 côte à l’os (± 800 g)
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 venkel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 biocitroen
  • 1 à 2 paprika’s in azijn El Corte Inglés
  • 50 g parmigiano
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 kl grof zeezout
  • peper
  • 1 côte à l’os (± 800 g)
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 venkel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 biocitroen
  • 1 à 2 paprika’s in azijn El Corte Inglés
  • 50 g parmigiano
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn

Begin met koken

: 30 min.
1
Haal de côte à l’os minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de citroenzeste fijn of snijd hem in fijne staafjes. Hak de rode ui, de paprika’s (2 el), de koriander, de oregano, de rozemarijn en de plukjes tijm (hak de kruiden niet volledig, maar houd een paar takjes apart voor de afwerking). Meng alles met het grof zeezout.
3
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op een hoog vuur. Smeer de côte à l’os in met olie en schroei hem 1 min. per kant dicht. Leg het vlees op een plank en verlaag het vuur tot het minimum. Bestrijk het vlees met de helft van het kruidenmengsel en druk goed aan. Draai de côte à l’os om in de braadpan en bak hem 3 min. op een zacht vuurtje. Bestrijk de andere kant met de rest van de kruiden, druk goed aan, draai het vlees opnieuw om en bak het nog 3 min. Leg de côte à l’os op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat minstens 10 min. rusten.
4
Meng intussen het citroensap met de suiker, de balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en het gehakte basilicum.
5
Kook de prinsessenboontjes 2 à 3 min. in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd het loof van de venkel apart, verwijder de steeltjes en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dresseer alles op de dienschotel en giet er de dressing over.
6
Verwijder het been van de côte à l’os. Snijd het vlees in sneetjes en schik ze op de groenten. Bestrooi met het venkelloof, de rest van de kruiden en parmigianoschilfers. Dien meteen op.
1
Haal de côte à l’os minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de citroenzeste fijn of snijd hem in fijne staafjes. Hak de rode ui, de paprika’s (2 el), de koriander, de oregano, de rozemarijn en de plukjes tijm (hak de kruiden niet volledig, maar houd een paar takjes apart voor de afwerking). Meng alles met het grof zeezout.
3
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op een hoog vuur. Smeer de côte à l’os in met olie en schroei hem 1 min. per kant dicht. Leg het vlees op een plank en verlaag het vuur tot het minimum. Bestrijk het vlees met de helft van het kruidenmengsel en druk goed aan. Draai de côte à l’os om in de braadpan en bak hem 3 min. op een zacht vuurtje. Bestrijk de andere kant met de rest van de kruiden, druk goed aan, draai het vlees opnieuw om en bak het nog 3 min. Leg de côte à l’os op een plank, bedek hem met aluminiumpapier en laat minstens 10 min. rusten.
4
Meng intussen het citroensap met de suiker, de balsamicoazijn, 4 el olijfolie, peper, zout en het gehakte basilicum.
5
Kook de prinsessenboontjes 2 à 3 min. in kokend gezouten water en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd het loof van de venkel apart, verwijder de steeltjes en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dresseer alles op de dienschotel en giet er de dressing over.
6
Verwijder het been van de côte à l’os. Snijd het vlees in sneetjes en schik ze op de groenten. Bestrooi met het venkelloof, de rest van de kruiden en parmigianoschilfers. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Energie: 401 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geribbelde schotel
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
175 gr
3 voor €5
2
49
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Zeezout | Grof | Grijs
Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg
1
99

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€25,31