🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus
Delhaize logo
  • Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bakje kipfilets (600 g)
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 bakjes aardappelen met peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 pakje mousselinesaus (22 cl)
  • 60 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • 1 bakje kipfilets (600 g)
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 bakjes aardappelen met peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 pakje mousselinesaus (22 cl)
  • 60 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij ze schuin in 3 of 4 delen. Bak ze 15 min op zeer laag vuur in een grote pan met 40 g gesmolten boter en met peper en zout.
2
Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie, 20 g gesmolten boter en met peper en zout. Voeg dan de aardappelpartjes, het geperste teentje knoflook en de gehakte rozemarijn toe; blijf 10 minuten bakken op laag vuur, meng af en toe.
3
Was en droog de waterkers; verwijder de grotere stelen. Verwarm de mousselinesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer de kip in reepjes met de aardappelen en asperges. Werk af met waterkers en geef de saus er apart bij.
1
Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij ze schuin in 3 of 4 delen. Bak ze 15 min op zeer laag vuur in een grote pan met 40 g gesmolten boter en met peper en zout.
2
Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie, 20 g gesmolten boter en met peper en zout. Voeg dan de aardappelpartjes, het geperste teentje knoflook en de gehakte rozemarijn toe; blijf 10 minuten bakken op laag vuur, meng af en toe.
3
Was en droog de waterkers; verwijder de grotere stelen. Verwarm de mousselinesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer de kip in reepjes met de aardappelen en asperges. Werk af met waterkers en geef de saus er apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht