⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden kip met peren, aardperen en krieltjes
Delhaize logo
  • Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip
  • olijfolie
  • 1 el ‘Indian Mango Curry’
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 sjalot
  • 4 peren
  • 600 g krieltjes
  • 600 g aardperen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 kl honing
  • 1 kip
  • olijfolie
  • 1 el ‘Indian Mango Curry’
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 sjalot
  • 4 peren
  • 600 g krieltjes
  • 600 g aardperen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 kl honing

Begin met koken

: 15 min. +1.15 u kooktijd
1
Bestrijk de kip met olijfolie en bestrooi ze met Indiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de hele ongepelde teentjes knoflook toe, samen met oregano, tijm en rozemarijn. Bak 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Leg de ongepelde en gehalveerde sjalotjes in een andere ovenschaal, met de snijkant naar boven, en voeg de peren toe (schil 1 strook op 2).
3
Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de krieltjes op, samen met de aardperen (ongeschild, gehalveerd, met de snijkant onderaan). Besprenkel met olijfolie en bestrooi met takjes oregano, tijm en rozemarijn.
4
Bak het geheel 20 min. in de oven op 220°C. Besprenkel de peren met een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en honing. Bak nog 10 min..
1
Bestrijk de kip met olijfolie en bestrooi ze met Indiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de hele ongepelde teentjes knoflook toe, samen met oregano, tijm en rozemarijn. Bak 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Leg de ongepelde en gehalveerde sjalotjes in een andere ovenschaal, met de snijkant naar boven, en voeg de peren toe (schil 1 strook op 2).
3
Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de krieltjes op, samen met de aardperen (ongeschild, gehalveerd, met de snijkant onderaan). Besprenkel met olijfolie en bestrooi met takjes oregano, tijm en rozemarijn.
4
Bak het geheel 20 min. in de oven op 220°C. Besprenkel de peren met een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en honing. Bak nog 10 min..
Nutritionele informatie
Energie: 706 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht