Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes in tomatensaus
    A

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensausA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g varkens- en rundsgehakt zonder kruiden
  • 2 kleine eieren
  • 2 rode uien
  • 1/2 bussel rode ui
  • 2 grote wortelen
  • 1 el citroensap
  • 50 g pijnboompitten
  • 120 g blonde linzen
  • 50 g Parmigiano
  • 1 pot passata
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • peper en zout
  • 300 g varkens- en rundsgehakt zonder kruiden
  • 2 kleine eieren
  • 2 rode uien
  • 1/2 bussel rode ui
  • 2 grote wortelen
  • 1 el citroensap
  • 50 g pijnboompitten
  • 120 g blonde linzen
  • 50 g Parmigiano
  • 1 pot passata
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes basilicum
  • peper en zout

Begin met koken

: 20 min + 40 min kooktijd
1
Doe de linzen in een steelpan, giet er koud water bij tot ze volledig onder staan. Voeg het citroensap toe en kook ze voor 25 min.
2
Hak de uien intussen en stoof ze aan in een grote pan met de olijfolie, op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen in brunoise (± 200 g) en voeg bij de uien, samen met de geriste tijm en rozemarijn, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen. Voeg de passata toe en laat verder sudderen.
3
Meng het gehakt met de fijngesneden lente-uitjes, 30 g gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de uitgelekte linzen, de eieren, peper en zout. Vorm balletjes en leg deze voorzichtig in de saus, zonder ze op elkaar te stapelen. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Breng verder op smaak. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en basilicum. Dien warm op met rijst.
1
Doe de linzen in een steelpan, giet er koud water bij tot ze volledig onder staan. Voeg het citroensap toe en kook ze voor 25 min.
2
Hak de uien intussen en stoof ze aan in een grote pan met de olijfolie, op een zacht vuurtje. Snijd de wortelen in brunoise (± 200 g) en voeg bij de uien, samen met de geriste tijm en rozemarijn, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen. Voeg de passata toe en laat verder sudderen.
3
Meng het gehakt met de fijngesneden lente-uitjes, 30 g gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de uitgelekte linzen, de eieren, peper en zout. Vorm balletjes en leg deze voorzichtig in de saus, zonder ze op elkaar te stapelen. Zet het deksel op de pan en laat 15 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Breng verder op smaak. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en basilicum. Dien warm op met rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 588; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 583,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 588; energie (kCal): 141; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 583,74
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini burger | Lam | Celtic
Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
2 × +/- 210 gr
+/-€
3
57
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Linzen
Bonduelle Linzen
130 gr
1
85
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Gezeefde tomaten
Delhaize Gezeefde tomaten
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€37,93