⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade met burrata
Delhaize logo
  • Salade met burrata
    B

Salade met burrata

Salade met burrataB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 burrata
  • 600 g cocktailtomaten
  • 200 g gele kerstomaten
  • 4 artisjok met stam in olie (Via Rafi)
  • 1 kleine ui
  • 100 g rucola
  • 100 g gemengde sla naar keuze
  • 2 el citroensap
  • 120 g pijnboompitten
  • 25 g Parmigiano
  • 50 g kappertjes
  • 2 dl druivenpitolie
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes verse oregano
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 4 burrata
  • 600 g cocktailtomaten
  • 200 g gele kerstomaten
  • 4 artisjok met stam in olie (Via Rafi)
  • 1 kleine ui
  • 100 g rucola
  • 100 g gemengde sla naar keuze
  • 2 el citroensap
  • 120 g pijnboompitten
  • 25 g Parmigiano
  • 50 g kappertjes
  • 2 dl druivenpitolie
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes verse oregano
  • 1/2 bussel basilicum

Begin met koken

: 20 min.
1
Gril de pijnboompitten zonder vetstof in een antiaanbakpan.
2
Doe de helft van de rucola in de beker van de mixer, samen met de druivenpitolie, de helft van de pijnboompitten, het teentje knoflook (gepeld en in stukjes gesneden), de parmigiano, zout en peper. Mix tot een homogene saus.
3
Snijd de 2 soorten tomaten in 2 of in 4, naargelang hun grootte. Meng ze met de fijngehakte ui en oregano, zout, peper, olijfolie en het citroensap.
4
Dresseer de sla en de rest van de rucola in een schaal, voeg de tomaten toe, samen met de burrata’s, de gehalveerde artisjokken, de kappertjes, de rest van de pijnboompitten en het basilicum. Dien op met de saus.
1
Gril de pijnboompitten zonder vetstof in een antiaanbakpan.
2
Doe de helft van de rucola in de beker van de mixer, samen met de druivenpitolie, de helft van de pijnboompitten, het teentje knoflook (gepeld en in stukjes gesneden), de parmigiano, zout en peper. Mix tot een homogene saus.
3
Snijd de 2 soorten tomaten in 2 of in 4, naargelang hun grootte. Meng ze met de fijngehakte ui en oregano, zout, peper, olijfolie en het citroensap.
4
Dresseer de sla en de rest van de rucola in een schaal, voeg de tomaten toe, samen met de burrata’s, de gehalveerde artisjokken, de kappertjes, de rest van de pijnboompitten en het basilicum. Dien op met de saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 837; energie (kCal): 203; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1183,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 837; energie (kCal): 203; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1183,08
Italiaans
Vegetarisch
Barbecue,Pasen
Lunch
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Artisjok
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Druivenpitolie
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kaas | Burrata bufala
Fattorie Garofalo Kaas | Burrata bufala
125 gr
3
39
Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
2 × 400 gr
2de tegen -40%
3
29
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Trio van sla | Kluit
Delhaize Trio van sla | Kluit
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Appelkappertjes
Delhaize Appelkappertjes
110 gr
0
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€28,18