1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Kook ze 5 min., in een kookpot kokend gezouten water met 1 el olijfolie. Giet ze af, snijd ze in 2 en verdeel ze over de ovenplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de spruitjes 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
2
Verwarm de boter, de honing en de amandelen in een kleine braadpan. Voeg de sojasaus toe zodra het mengsel begint te pruttelen en roer tot de amandelen volledig met saus omhuld zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3
Meng de kimchi kort met de mayonaise.
4
Fruit de spinazie kort in een sauteerpan met 2 el olijfolie tot de blaadjes net mals zijn. Verdeel ze over de borden, voeg de spruitjes toe en bestrooi met amandelen. Werk af met kimchimayonaise en serveer als bijgerecht of als lunch.
5
Tip: Niet veel tijd? Fruit gewoon de gehalveerde spruitjes in een wok, met een scheutje olijfolie en een beetje water. Kook ze 5 min. met het deksel op de pan, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze op een vrij hoog vuur.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Kook ze 5 min., in een kookpot kokend gezouten water met 1 el olijfolie. Giet ze af, snijd ze in 2 en verdeel ze over de ovenplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de spruitjes 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
2
Verwarm de boter, de honing en de amandelen in een kleine braadpan. Voeg de sojasaus toe zodra het mengsel begint te pruttelen en roer tot de amandelen volledig met saus omhuld zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3
Meng de kimchi kort met de mayonaise.
4
Fruit de spinazie kort in een sauteerpan met 2 el olijfolie tot de blaadjes net mals zijn. Verdeel ze over de borden, voeg de spruitjes toe en bestrooi met amandelen. Werk af met kimchimayonaise en serveer als bijgerecht of als lunch.
5
Tip: Niet veel tijd? Fruit gewoon de gehalveerde spruitjes in een wok, met een scheutje olijfolie en een beetje water. Kook ze 5 min. met het deksel op de pan, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze op een vrij hoog vuur.