Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGeroosterde spruitjes, kimchimayonaise en gekaramelliseerde amandelen
Delhaize logo
  • Geroosterde spruitjes, kimchimayonaise en gekaramelliseerde amandelen
    D

Geroosterde spruitjes, kimchimayonaise en gekaramelliseerde amandelen

Geroosterde spruitjes, kimchimayonaise en gekaramelliseerde amandelenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g spruitjes
  • 150 g jonge spinazie
  • 30 g amandelen
  • 200 g kimchi
  • 1 el honing
  • 2 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 15 g boter
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g spruitjes
  • 150 g jonge spinazie
  • 30 g amandelen
  • 200 g kimchi
  • 1 el honing
  • 2 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 15 g boter
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Kook ze 5 min., in een kookpot kokend gezouten water met 1 el olijfolie. Giet ze af, snijd ze in 2 en verdeel ze over de ovenplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de spruitjes 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
2
Verwarm de boter, de honing en de amandelen in een kleine braadpan. Voeg de sojasaus toe zodra het mengsel begint te pruttelen en roer tot de amandelen volledig met saus omhuld zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3
Meng de kimchi kort met de mayonaise.
4
Fruit de spinazie kort in een sauteerpan met 2 el olijfolie tot de blaadjes net mals zijn. Verdeel ze over de borden, voeg de spruitjes toe en bestrooi met amandelen. Werk af met kimchimayonaise en serveer als bijgerecht of als lunch.
5
Tip: Niet veel tijd? Fruit gewoon de gehalveerde spruitjes in een wok, met een scheutje olijfolie en een beetje water. Kook ze 5 min. met het deksel op de pan, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze op een vrij hoog vuur.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort het onderste gedeelte in. Kook ze 5 min., in een kookpot kokend gezouten water met 1 el olijfolie. Giet ze af, snijd ze in 2 en verdeel ze over de ovenplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de spruitjes 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
2
Verwarm de boter, de honing en de amandelen in een kleine braadpan. Voeg de sojasaus toe zodra het mengsel begint te pruttelen en roer tot de amandelen volledig met saus omhuld zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3
Meng de kimchi kort met de mayonaise.
4
Fruit de spinazie kort in een sauteerpan met 2 el olijfolie tot de blaadjes net mals zijn. Verdeel ze over de borden, voeg de spruitjes toe en bestrooi met amandelen. Werk af met kimchimayonaise en serveer als bijgerecht of als lunch.
5
Tip: Niet veel tijd? Fruit gewoon de gehalveerde spruitjes in een wok, met een scheutje olijfolie en een beetje water. Kook ze 5 min. met het deksel op de pan, voeg een beetje olijfolie toe en bak ze op een vrij hoog vuur.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 3,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 3,6 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spruitjes
Delhaize Spruitjes
600 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
0
79
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Miel | Frankrijk | Room
Famille Michaud Miel | Frankrijk | Room
375 gr
2de tegen -30%
5
15
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15

Reeds in je keuken

Mayonaise | Eieren
Delhaize Mayonaise | Eieren
465 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€14,83