⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry
Delhaize logo
  • Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry
    C

Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curry

Aziatisch stoofpotje van kip met yoghurt, limoen en rode curryC
Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 470 g bioyoghurt natuur
  • 40 dl kokosmelk
  • 220 g rode currypasta
  • 1 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 gousse pili-pilipeultje
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el siroop uit een bokaal opgelegde gember
  • 1 potje verse koriander
  • 100 g cashewnoten
  • 4 kipfilets
  • 4 kippenbouten
  • 2 limoenen
  • peper
  • 470 g bioyoghurt natuur
  • 40 dl kokosmelk
  • 220 g rode currypasta
  • 1 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 gousse pili-pilipeultje
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el siroop uit een bokaal opgelegde gember
  • 1 potje verse koriander
  • 100 g cashewnoten
  • 4 kipfilets
  • 4 kippenbouten
  • 2 limoenen
  • peper

Begin met koken

: 2 u
1
Snijd het kippenvlees in stukken, doe ze in een kom of schaal en giet er de yoghurt en de kokosmelk over. Voeg ook de currypasta toe en kruid stevig met peper en zout.
2
Doe de gember, het citroengras, de look, de pili-pili en de gembersiroop in een cutter en mix samen met de stelen van de koriander en het sap van de helft van de limoenen tot een pasta. Meng deze onder de kipmarinade. Laat enkele uren marineren (hoe langer hoe beter!).
3
Doe nu alles in een grote kom; laat eerst een half uurtje doorkoken en dan een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Presenteer in een grote schaal met enkele kwartjes limoen en de fijngehakte korianderblaadjes. Bestrooi tot slot met de cashewnoten. Smakelijk!
1
Snijd het kippenvlees in stukken, doe ze in een kom of schaal en giet er de yoghurt en de kokosmelk over. Voeg ook de currypasta toe en kruid stevig met peper en zout.
2
Doe de gember, het citroengras, de look, de pili-pili en de gembersiroop in een cutter en mix samen met de stelen van de koriander en het sap van de helft van de limoenen tot een pasta. Meng deze onder de kipmarinade. Laat enkele uren marineren (hoe langer hoe beter!).
3
Doe nu alles in een grote kom; laat eerst een half uurtje doorkoken en dan een half uurtje pruttelen op een zacht vuur. Presenteer in een grote schaal met enkele kwartjes limoen en de fijngehakte korianderblaadjes. Bestrooi tot slot met de cashewnoten. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 911,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 166; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 911,01
Orientaals
Diner
Hoofdgerecht