⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWitloofcrème met gerookte eendenfilet
Delhaize logo
  • Witloofcrème met gerookte eendenfilet
    C

Witloofcrème met gerookte eendenfilet

Witloofcrème met gerookte eendenfiletC
Moeilijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g witloof
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • 50 dl kokosmelk
  • 1 takje citroengras
  • 1 tuiltje koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 12 plakjes gerookte eendenfilet taste of Inspirations
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g witloof
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • 50 dl kokosmelk
  • 1 takje citroengras
  • 1 tuiltje koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 12 plakjes gerookte eendenfilet taste of Inspirations
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 limoen

Begin met koken

1
Wrijf over het witloof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witloof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt.
2
Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witloof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn.
3
Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend.
4
Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witloof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
1
Wrijf over het witloof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witloof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt.
2
Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witloof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn.
3
Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend.
4
Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witloof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 109; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 728,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 109; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 728,34
Gluten vrij
Eindejaar,Eindejaar
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Witloof | Hydrocultuur
    Delhaize Witloof | Hydrocultuur
    2 × 650 gr
    2de tegen -50%
    3
    49
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    5 × 1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Borst| Eend
    Delhaize Borst| Eend
    10 × +/- 350 gr
    +/-€
    11
    55
    Kruiden | Peper | Cayenne
    Santa Maria Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    3
    45
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59

    Reeds in je keuken

    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€145,50