Verwarm de olie in een wok of grote kookpot met dikke bodem. Fruit daarin de geperste lookteentjes, het gepelde en fijngehakte citroengras, de pili-pilivlokken, de gember, de helft van de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes.
3
Voeg de mosselen toe en zet ze 2 min. op hoog vuur. Verlaag de temperatuur tot de helft. Laat nog 3 min. koken tot de mosselen opengaan.
4
Voeg het sap van de limoen toe, de kokosmelk en het water. Zet een deksel op de wok of kookpot. Laat nog 5 min. koken.
5
Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg. Verdeel de mosselen en het kookvocht over kommetjes. Versier met gehakte koriander.
1
Maak de mosselen goed schoon.
2
Verwarm de olie in een wok of grote kookpot met dikke bodem. Fruit daarin de geperste lookteentjes, het gepelde en fijngehakte citroengras, de pili-pilivlokken, de gember, de helft van de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes.
3
Voeg de mosselen toe en zet ze 2 min. op hoog vuur. Verlaag de temperatuur tot de helft. Laat nog 3 min. koken tot de mosselen opengaan.
4
Voeg het sap van de limoen toe, de kokosmelk en het water. Zet een deksel op de wok of kookpot. Laat nog 5 min. koken.
5
Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg. Verdeel de mosselen en het kookvocht over kommetjes. Versier met gehakte koriander.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 124; energie (kCal): 30; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,1
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 124; energie (kCal): 30; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 332,1