Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenArancini ‘zero waste’ met mozzarella en Napoletanasaus
Delhaize logo
  • Arancini ‘zero waste’ met mozzarella en Napoletanasaus
    B

Arancini ‘zero waste’ met mozzarella en Napoletanasaus

Arancini ‘zero waste’ met mozzarella en NapoletanasausB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 1 bokaal Napoletanasaus (420 g)
  • 350 g gekookte rijst
  • 100 g mozzarella cucina
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 240 g paneermeel
  • frituurolie
  • zout
  • peper
  • 3 eieren
  • 1 bokaal Napoletanasaus (420 g)
  • 350 g gekookte rijst
  • 100 g mozzarella cucina
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 240 g paneermeel
  • frituurolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min. (+ 5 min. kooktijd + 1 u koeltijd)
1
Een ideaal recept om een restje koude gekookte natuurrijst te recupereren. Meng de rijst met een derde van de eieren en de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Spoel je handen onder koud water, vorm het gewenste aantal rijstballetjes en duw er telkens een mozzarellablokje in. Laat ze 1 u in de koelkast rusten.
2
Klop de rest van de eieren los met peper en zout. Haal er de balletjes door en rol ze dan in het paneermeel. (Laat ze nog 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt).
3
Warm de Napoletanasaus op. Bak de arancini enkele minuten goudbruin, in de hete maar niet dampende olie (180 °C) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien warm op, met de saus. Geef er eventueel een rucolaslaatje bij.
1
Een ideaal recept om een restje koude gekookte natuurrijst te recupereren. Meng de rijst met een derde van de eieren en de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Spoel je handen onder koud water, vorm het gewenste aantal rijstballetjes en duw er telkens een mozzarellablokje in. Laat ze 1 u in de koelkast rusten.
2
Klop de rest van de eieren los met peper en zout. Haal er de balletjes door en rol ze dan in het paneermeel. (Laat ze nog 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt).
3
Warm de Napoletanasaus op. Bak de arancini enkele minuten goudbruin, in de hete maar niet dampende olie (180 °C) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Dien warm op, met de saus. Geef er eventueel een rucolaslaatje bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 35,9 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 35,9 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,6 g
Vegetarisch
Less waste
Lunch