⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGeroosterde kabeljauw in een Gr'eat Granola Glory-korst
Delhaize logo
  • Geroosterde kabeljauw in een Gr'eat Granola Glory-korst
    A

Geroosterde kabeljauw in een Gr'eat Granola Glory-korst

door Line Couvreur
Geroosterde kabeljauw in een Gr'eat Granola Glory-korstA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 wortelen
  • 200 g kerstomaten
  • 5 takjes tijm
  • 8 el granola ‘Glory’ Gr’eat Granola
  • 4 el bloem
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 700 g kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 600 g zoete aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 wortelen
  • 200 g kerstomaten
  • 5 takjes tijm
  • 8 el granola ‘Glory’ Gr’eat Granola
  • 4 el bloem
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek de zoete aardappelen in de schil met koud water, breng aan de kook en laat ± 30 min. sudderen afhankelijk van hun grootte.
2
Snijd de bloemkool in dikke plakken. Snijd de wortelen overlangs in 2 en vervolgens kruislings doormidden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg de kerstomaatjes toe. Besprenkel met 2 el olijfolie en schuif in de oven.
3
Klop de eieren los in een kleine kom met zout en peper. Doe de bloem en de granola in 2 andere borden. Snijd de kabeljauw in 4 porties. Haal ze door de bloem, schud er de overtollig bloem af en haal ze dan door de geklopte eieren. Haal ze ten slotte door de granola.
4
Leg de stukken kabeljauw in een ingeoliede ovenschaal en schuif in de oven wanneer de groenten ongeveer 17 min. hebben gekookt. Besprenkel de groenten met tijm en laat ze nog eens 8 min. koken (voor een totale kooktijd van 25 min.).
5
Schil de zoete aardappelen wanneer ze gaar zijn en plet ze met een vork, 4 el olijfolie, peper en zout tot een puree. Serveer de puree met de geroosterde groenten en de kabeljauw.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek de zoete aardappelen in de schil met koud water, breng aan de kook en laat ± 30 min. sudderen afhankelijk van hun grootte.
2
Snijd de bloemkool in dikke plakken. Snijd de wortelen overlangs in 2 en vervolgens kruislings doormidden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en voeg de kerstomaatjes toe. Besprenkel met 2 el olijfolie en schuif in de oven.
3
Klop de eieren los in een kleine kom met zout en peper. Doe de bloem en de granola in 2 andere borden. Snijd de kabeljauw in 4 porties. Haal ze door de bloem, schud er de overtollig bloem af en haal ze dan door de geklopte eieren. Haal ze ten slotte door de granola.
4
Leg de stukken kabeljauw in een ingeoliede ovenschaal en schuif in de oven wanneer de groenten ongeveer 17 min. hebben gekookt. Besprenkel de groenten met tijm en laat ze nog eens 8 min. koken (voor een totale kooktijd van 25 min.).
5
Schil de zoete aardappelen wanneer ze gaar zijn en plet ze met een vork, 4 el olijfolie, peper en zout tot een puree. Serveer de puree met de geroosterde groenten en de kabeljauw.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 82 kcal - Vetten: 2,1 g - Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 82 kcal - Vetten: 2,1 g - Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 7,1 g
Belgisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Zoete aardappel | Kubus
Delhaize Zoete aardappel | Kubus
2 × 300 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
19
Bloemkoolroosjes
Delhaize Bloemkoolroosjes
400 gr
2de tegen -50%
3
29
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Tomaten | Miss Perfect
Delhaize Tomaten | Miss Perfect
300 gr
4
09
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Granola | Ste appel
Delhaize Granola | Ste appel
350 gr
2
95
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€42,47